Petter Stordalen:

- Jeg ble kvalm og uvel

Petter Stordalen håper han klarer å berge selskapene sine.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ringte Gunhild for å høre om hun kunne finne ut litt om denne epidemien. Hun er en god kliniker, og da ga hun en analyse av det hun kalte en pandemi. Jeg kjente jeg ble uvel og kvalm. (...) Den natta våknet jeg våt av svette.

Det sier Petter Stordalen (57) på besøk hos «Lindmo», om dagen han innså at pandemien var på full vei inn mot Norge.

Coronakrisen har fått brutale konsekvenser for norsk næringsliv. For hotellmagnat og investor Stordalen har pandemien ikke bare resultert i blodrøde tall, men en overhengende frykt for at livsverket skal kollapse.

Ti milliarder i gjeld

Fredag gjester han NRKs «Lindmo». Der forteller toppsjefen om den dystre situasjonen han har stått i etter det historiske vedtaket om å stenge ned Norge 12. mars.

Før landet stengte, hadde han hatt det beste året på 25 år. Han var overlykkelig over resultatene, før alt raknet. Han ønsker å redde alle selskapene han eier, men det blir ingen enkel prosess.

For få uker siden meldte DN at Stordalens hoteller taper 250 millioner kroner i måneden, og har svimlende ti milliarder kroner i gjeld. I april alene ble det registrert et tap på 450 millioner kroner. Selv sitter han på en milliardformue, men det er ikke sånn at han bare kan åpne sin egen lommebok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.