- Jeg ble lurt trill rundt

Sindre Finnes hevder seg utsatt for investeringsbedrageri i Sveits.

Kommentator i Dagbladet Martine Aurdal sier at det er få andre tilfeller i norsk i histore som kan sammenliknes med Sindre Finnes' aksjekjøp da Erna Solberg var statsminister. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Sindre Finnes fredag la fram oversikten over sine aksjehandler under Erna Solbergs periode som statsminister, var aksjer registrert i utlandet ikke inkludert.

Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen forklarte overfor Dagens Næringsliv, som først omtalte saken, at dette skyldes at aksjene verken ble kjøpt eller solgt i tidsrommet Erna Solberg var statsminister, «som er tidsperioden han har lagt fram en oversikt over aksjehandler for.»

- Utsatt for bedrageri

I en uttalelse tirsdag kveld skriver Sindre Finnes følgende om sine investeringer i Sveits:

- I 2004-2005 ble jeg utsatt for et investeringsbedrageri ved at jeg ble forledet til å investere 116.000 kroner i et firma som først holdt til i Barcelona, men som etter hvert flyttet til Sveits.

I åra som gikk, ble han «holdt varm, og ble forespeilet at disse pengene vokste ved at jeg fikk informasjon som viste gevinst på investeringen», skriver han videre.

- Jeg gjorde ingen ytterligere investeringer i selskapet, men oppdaget etter hvert at firmaet sto oppført på det svenske finanstilsynets liste (vedlegg) over firmaer som drev med investeringsbedragerier. Jeg forsto da at jeg hadde blitt utsatt for et bedrageri.

- Lurt trill rundt

Ettersom det ifølge Finnes ikke var noen bevegelse i kjøp eller salg i disse investeringene i åra Erna var statsminister, var ikke disse oppført i oversikten om aksjekjøp.

- Det dreide seg heller ikke om børsnoterte aksjer. Investeringen ble innrapportert til skattemyndighetene på likningen hvert år, fram til 2020 da jeg anså beløpet som fullstendig tapt.

Tapet er ikke ført som fradrag i likningen, ifølge Finnes.

- Det er først og fremst utrolig kjedelig og flaut å innse at jeg ble lurt trill rundt. Det er også en medvirkende årsak til at jeg ikke har gått videre med en eventuell anmeldelse i denne saken. Faktum er uansett at jeg tapte hele investeringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer