Millitærkupp i Myanmar:

- Jeg blir lei meg

- Myanmar ligger nært mitt hjerte, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke om militærkuppet i landet.

TUNGT INNE: Telenors konsernsjef Sigve Brekke (med barn på armen) var selskapets Asia-sjef da Telenor markerte sin inntreden i landet samtidig som kongeparet besøkte Myanmar i 2014. Dronning Sonja ble åpenbart sjarmert. Daværende Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas til høyre. Foto: Heiko Junge / NTB
TUNGT INNE: Telenors konsernsjef Sigve Brekke (med barn på armen) var selskapets Asia-sjef da Telenor markerte sin inntreden i landet samtidig som kongeparet besøkte Myanmar i 2014. Dronning Sonja ble åpenbart sjarmert. Daværende Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas til høyre. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen før Telenor-toppen Sigve Brekke skulle legge fram årsresultatet for konsernet, smalt det i Myanmar.

Militæret arresterte landets leder, fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi, innførte unntakstilstand og tok tilbake makten i landet.

- Jeg må si jeg blir lei meg når jeg ser hva som skjer. Myanmar ligger nært mitt hjerte. Jeg har vært flere ganger i landet, både før det åpnet opp, da vi fikk lisens i 2013 og ikke minst da vi startet opp året etter, sier Brekke til Børsen.

Fulgt på nært hold

Brekke forteller at bare 7-8 prosent av Myanmars befolkning hadde tilgang til kommunikasjonstjenester da Telenor som en av flere aktører gikk i gang med å bygge ut nettet i landet.

- Nå har alle mobil, de er like oppegående databrukere som resten av verden. Tenk hva det betyr for et land som har vært stengt i 50 år! Vi har sett på nært hold hvor viktig kommunikasjonstjenester er for demokratiseringsprosessen i et land, sier Brekke.

- Derfor er det også veldig trist det jeg ser nå. Vi får håpe det blir nye skritt framover, men dette er et skritt tilbake, sier toppsjefen som var Asia-sjef i Telenor da selskapet etablerte seg i Myanmar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer