Millitærkupp i Myanmar:

- Jeg blir lei meg

- Myanmar ligger nært mitt hjerte, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke om militærkuppet i landet.

TUNGT INNE: Telenors konsernsjef Sigve Brekke (med barn på armen) var selskapets Asia-sjef da Telenor markerte sin inntreden i landet samtidig som kongeparet besøkte Myanmar i 2014. Dronning Sonja ble åpenbart sjarmert. Daværende Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas til høyre. Foto: Heiko Junge / NTB
TUNGT INNE: Telenors konsernsjef Sigve Brekke (med barn på armen) var selskapets Asia-sjef da Telenor markerte sin inntreden i landet samtidig som kongeparet besøkte Myanmar i 2014. Dronning Sonja ble åpenbart sjarmert. Daværende Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas til høyre. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen før Telenor-toppen Sigve Brekke skulle legge fram årsresultatet for konsernet, smalt det i Myanmar.

Militæret arresterte landets leder, fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi, innførte unntakstilstand og tok tilbake makten i landet.

- Jeg må si jeg blir lei meg når jeg ser hva som skjer. Myanmar ligger nært mitt hjerte. Jeg har vært flere ganger i landet, både før det åpnet opp, da vi fikk lisens i 2013 og ikke minst da vi startet opp året etter, sier Brekke til Børsen.

Fulgt på nært hold

Brekke forteller at bare 7-8 prosent av Myanmars befolkning hadde tilgang til kommunikasjonstjenester da Telenor som en av flere aktører gikk i gang med å bygge ut nettet i landet.

- Nå har alle mobil, de er like oppegående databrukere som resten av verden. Tenk hva det betyr for et land som har vært stengt i 50 år! Vi har sett på nært hold hvor viktig kommunikasjonstjenester er for demokratiseringsprosessen i et land, sier Brekke.

- Derfor er det også veldig trist det jeg ser nå. Vi får håpe det blir nye skritt framover, men dette er et skritt tilbake, sier toppsjefen som var Asia-sjef i Telenor da selskapet etablerte seg i Myanmar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.