Nicolai Tangen:

- Jeg er den største taperen

Oljefondet-sjef Nicolai Tangen (56) mener ingen har tapt like mye penger som ham siden Jesus ble født.

SJEF I KRISETIDER: Siden Nicolai Tangen tok over som oljefond-sjef i september 2020, har verdensøkonomien gått gjennom store forandringer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SJEF I KRISETIDER: Siden Nicolai Tangen tok over som oljefond-sjef i september 2020, har verdensøkonomien gått gjennom store forandringer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med det årlige Verdens økonomiske forum Davos i Sveits som samler verdensledere denne uka, har Nicolai Tangen gjort seg bemerket i flere internasjonale medier.

Blant annet står han som avsender av et debattinnlegg i Financial Times, der han kritiserer saftige lederlønninger i selskaper hvor norske oljepenger er investert.

Tapte 1680 milliarder

Og i et intervju med britiske The Times, snakker han åpenhjertig om hvordan det har vært å lede fondet siden han tok over i september 2020.

- Jeg tenkte på det da jeg søkte på jobben, at det var en mulighet for at verdien på fondet kunne falle i verdi, siden det hadde gått opp i 24 år, sier han lattermildt til avisa, og fortsetter:

- Men jeg er den største taperen noensinne. Jeg tapte 1680 milliarder norske kroner i første halvdel av året. Ingen har tapt så mye penger siden Jesus ble født.

Likevel skrev Guinness World Records på sine nettsider nylig at Tesla- og Twitter-sjef Elon Musk skal ha tapt 182 millliarder dollar, cirka 1820 milliarder kroner, av sin formue siden november 2021. Rekord-utstederen mener det er det største personlige økonomiske tapet i verdenshistorien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer