Corona:

- Jeg er en vaksinesnobb

Det sier taiwanske Jimmy Lin som besøker den amerikanske øya Guam. Her er det rikelig med coronavaksiner, og ingen karantenerestriksjoner.

TILBYR VAKSINE: For å starte opp turistindustrien igjen, tilbyr stillehavsområdet i USA coronavaksine til besøkende i forbindelse med ferien. Foto: Mar-Vic Cagurangen / AFP
TILBYR VAKSINE: For å starte opp turistindustrien igjen, tilbyr stillehavsområdet i USA coronavaksine til besøkende i forbindelse med ferien. Foto: Mar-Vic Cagurangen / AFP Vis mer
Publisert

- Det føles litt surrealistisk å være her, sier Jimmy Lin (39) om ferien på den amerikanske øya Guam i Stillehavet.

I likhet med tusenvis av andre asiatiske turister, besøker 39-åringen fra Taiwan det amerikanske territoriet for å få andre dose av coronavaksinen, i forbindelse med et vaksinetilbud for turister. Initiativet ble startet i regi av den amerikanske regjeringen for å veie opp for økonomiske tap under pandemien.

Det skriver Washington Post.

I Guam er det ingen karantenerestriksjoner, og øya har rikelig med vaksiner. Mer enn 80 prosent av den fastboende befolkningen er fullvaksinert.

- Jeg er en vaksinesnobb. Her i Guam kan jeg velge vaksinen jeg vil ha til en rimelig pris, mens alt jeg kunne gjøre i Taiwan var å vente på det som er tilgjengelig - og hvem vet når det er, sier Lin.

Tilbyr dobbel vaksinedose

Tre uker på den tropiske øya, med mulighet for dobbelt vaksinedose, er et tilbud flere av innbyggerne i blant annet Taiwan og Sør-Korea ikke kan få i hjemlandet - på grunn av mangel på tilgang og forsyninger.

Guam er ikke den eneste stillehavsøya som har prøvd å lokke taiwanske turister under pandemien. Også det lille landet Palau ønsket besøkende fra Taiwan velkommen i april 2021, ifølge CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer