Corona:

- Jeg er en vaksinesnobb

Det sier taiwanske Jimmy Lin som besøker den amerikanske øya Guam. Her er det rikelig med coronavaksiner, og ingen karantenerestriksjoner.

TILBYR VAKSINE: For å starte opp turistindustrien igjen, tilbyr stillehavsområdet i USA coronavaksine til besøkende i forbindelse med ferien. Foto: Mar-Vic Cagurangen / AFP
TILBYR VAKSINE: For å starte opp turistindustrien igjen, tilbyr stillehavsområdet i USA coronavaksine til besøkende i forbindelse med ferien. Foto: Mar-Vic Cagurangen / AFP Vis mer
Publisert

- Det føles litt surrealistisk å være her, sier Jimmy Lin (39) om ferien på den amerikanske øya Guam i Stillehavet.

I likhet med tusenvis av andre asiatiske turister, besøker 39-åringen fra Taiwan det amerikanske territoriet for å få andre dose av coronavaksinen, i forbindelse med et vaksinetilbud for turister. Initiativet ble startet i regi av den amerikanske regjeringen for å veie opp for økonomiske tap under pandemien.

Det skriver Washington Post.

I Guam er det ingen karantenerestriksjoner, og øya har rikelig med vaksiner. Mer enn 80 prosent av den fastboende befolkningen er fullvaksinert.

- Jeg er en vaksinesnobb. Her i Guam kan jeg velge vaksinen jeg vil ha til en rimelig pris, mens alt jeg kunne gjøre i Taiwan var å vente på det som er tilgjengelig - og hvem vet når det er, sier Lin.

Ingrid Bergsåker-Aspøy og Magne Vestli er storfornøyde med årets feriedestinasjon. Video: Henning Lillegård. Reporter: Marlene Lundberg Holm Vis mer

Tilbyr dobbel vaksinedose

Tre uker på den tropiske øya, med mulighet for dobbelt vaksinedose, er et tilbud flere av innbyggerne i blant annet Taiwan og Sør-Korea ikke kan få i hjemlandet - på grunn av mangel på tilgang og forsyninger.

Guam er ikke den eneste stillehavsøya som har prøvd å lokke taiwanske turister under pandemien. Også det lille landet Palau ønsket besøkende fra Taiwan velkommen i april 2021, ifølge CNN.

Daglig leder i det taiwanske reisebyrået Lion Travel, uttalte i sommer at nesten 73 prosent av bestillingene til Guam var personer under 49 år, ifølge The Guardian.

Tall fra Lion Travel, viser at omkring 2000 personer fra Taiwan har besøkt Guam siden første charterflyging 6. juli. I Taiwan er bare fire prosent av befolkningen fullvaksinert.

Vil fortsette tilbudet

Smittetilfellene på øya begynte å øke igjen i august, etter lettelser i restriksjonene i sommer, og mandag gjeninnførte regjeringen i USA munnbindmandater og sosial distansering. Nå kreves det blant annet vaksinebevis for å spise på restaurant.

- Som du kan se, går ikke pandemien noe sted med det første, sier Brandon Kinsella, prosjektkoordinator i vaksinasjonsprogrammet Air V & V til Washington Post.

- Men det vil alltid være behov for vaksiner og et marked for reiser, legger han til.

Guam, som resten av USA, vil fortsette å tilby vaksinedoser de kommende ukene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer