Corona:

- Jeg er en vaksinesnobb

Det sier taiwanske Jimmy Lin som besøker den amerikanske øya Guam. Her er det rikelig med coronavaksiner, og ingen karantenerestriksjoner.

TILBYR VAKSINE: For å starte opp turistindustrien igjen, tilbyr stillehavsområdet i USA coronavaksine til besøkende i forbindelse med ferien. Foto: Mar-Vic Cagurangen / AFP
TILBYR VAKSINE: For å starte opp turistindustrien igjen, tilbyr stillehavsområdet i USA coronavaksine til besøkende i forbindelse med ferien. Foto: Mar-Vic Cagurangen / AFP Vis mer
Publisert

- Det føles litt surrealistisk å være her, sier Jimmy Lin (39) om ferien på den amerikanske øya Guam i Stillehavet.

I likhet med tusenvis av andre asiatiske turister, besøker 39-åringen fra Taiwan det amerikanske territoriet for å få andre dose av coronavaksinen, i forbindelse med et vaksinetilbud for turister. Initiativet ble startet i regi av den amerikanske regjeringen for å veie opp for økonomiske tap under pandemien.

Det skriver Washington Post.

I Guam er det ingen karantenerestriksjoner, og øya har rikelig med vaksiner. Mer enn 80 prosent av den fastboende befolkningen er fullvaksinert.

- Jeg er en vaksinesnobb. Her i Guam kan jeg velge vaksinen jeg vil ha til en rimelig pris, mens alt jeg kunne gjøre i Taiwan var å vente på det som er tilgjengelig - og hvem vet når det er, sier Lin.

Tilbyr dobbel vaksinedose

Tre uker på den tropiske øya, med mulighet for dobbelt vaksinedose, er et tilbud flere av innbyggerne i blant annet Taiwan og Sør-Korea ikke kan få i hjemlandet - på grunn av mangel på tilgang og forsyninger.

Guam er ikke den eneste stillehavsøya som har prøvd å lokke taiwanske turister under pandemien. Også det lille landet Palau ønsket besøkende fra Taiwan velkommen i april 2021, ifølge CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.