- Jeg er ordentlig bekymret

Byrådsleder Raymond Johansen tilbringer påsken på hytta i Valdres. Han håper han får koblet av litt, men innrømmer at han bekymrer seg mye over hvordan det går med Oslo-folk om dagen.

PÅSKEKLAR: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) får venner på besøk på hytta i Valdres i påsken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅSKEKLAR: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) får venner på besøk på hytta i Valdres i påsken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det er bare noen dager før den store påskeutfarten starter da Børsen møter byrådsleder Raymond Johansen i Oslos gater.

Selv skal han på hytta i Valdres i feriedagene, for å koble av. Men han innrømmer at han har mye å tenke på om dagen.

Skyhøy prisvekst, en svak krone, rekordhøye boligpriser og strømregninger er det nordmenn og Oslo-folk, som Johansen har ansvar for, går inn i påskeferien med.

Byrådslederen er klar over at han er privilegert som har mulighet til å komme seg bort fra byen.

- Jeg er veldig privilegert og veldig heldig som har hytte, sier han til Børsen.

- TRIST: Ved Fattighuset i Oslo ser de ansatte og frivillige en økning i antall besøkende som kommer for å få matposer. Reporter/Video: Karoline Guldbæk Olsen/Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Vanskelig å forestille seg

- Som byens øverste leder, tenker du mye på at folk har det vanskelig om dagen?

- Ja, jeg er ordentlig bekymret. Det er vanskelig å forestille seg at det nå er så mange som har problemer med å få endene til å møtes. At mange ikke gleder seg til høytida, fordi det bare understreker hva de ikke har råd til. Det at vi nå opplever dyrtid, og alt som knytter seg til det, er en av de store politiske utfordringene vi har.

- Hva gjør dere for å hjelpe på situasjonen?

- Det er noe vi kan gjøre noe med, som for eksempel lett tilgang på fritidsaktiviteter som ikke koster altfor mye penger. Gratis aktivitetsskole, og at det er billigere å ha barn i barnehage, sier han, og fortsetter:

- Men boligprisene øker, renta øker, matvareprisene øker - det har jo ikke vi noen påvirkning på. Vi har heller ingen politikk til å kunne kompensere eller subsidiere på de områdene.

- Betyr mye

Det kan høres ut som et gufs fra en svunnen coronatid når Johansen kommer med en oppfordring til Oslo-folk: Ta vare på hverandre.

- Ta en ekstra telefon, hold opp døra til en nabo som du vet kanskje har behov for å slå av en prat. Det er jo mange som har det å gå på butikken som den store begivenheten i løpet av en dag. Eller å gå på gata, sier han, og fortsetter:

- Bare tenk på at det å stå 30 sekunder lenger ved postkassa når det er en gammel dame som har lyst å slå av en prat, det betyr så mye.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer