NRK beklager:

- Jeg er skikkelig forbanna

NRK sendte direkte fra presserommet under meklingen mellom LO og NHO. Nå beklager de.

REAGERER: Her sender NRK direkte fra presserommet under søndagens mekling mellom LO og NHO. Bak NHO-leder Ole Erik Almlid jobber journalistene. Skjermdump: NRK
REAGERER: Her sender NRK direkte fra presserommet under søndagens mekling mellom LO og NHO. Bak NHO-leder Ole Erik Almlid jobber journalistene. Skjermdump: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med meklingen mellom LO og NHO søndag, sendte NRK direkte fra presserommet på Hotel Opera i hele to timer og 39 minutter.

Det skriver Journalisten.

I sendingen kunne man både se og høre journalistene jobbe og ha private samtaler.

Det vekker sterke reaksjoner - blant annet fra Torgny Hasås, journalist i FriFagbevegelse.

- Som journalist som dekker meklinga går mye av jobben ut på å få folk til å fortelle om hva som skjer. Det har jo vært mye snakk om taushetsplikt i forbindelse med meklingen, og man ber på mange måter kilder om å bryte taushetsplikten. Det er veldig sensitivt, sier Hasås til Journalisten.

- Skrekkelig grovt

I etterkant har NRK beklaget, men Hasås er likevel ikke blid:

- Jeg er skikkelig forbanna på at NRK kan få sånne ting til å skje. Det er så brudd på kollegialitet og etiske standarder som det går an. Det er skrekkelig grovt, sier han.

Direkteredaktør i NRK Nyheter, Kathrine Hammerstad, sier til fagbladet Journalisten at sendingen var en svikt i deres rutiner og at de hadde tekniske problemer søndag. Hun beklager også på det sterkeste for hendelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer