Norge stengt for svenske grensependlerne:

- Jeg er skuffet

Hundrevis av grensependlere som hver dag krysser grensa for å gå på jobb i Norge, har stått uten lønn i ukevis. Den svenske arbeidsministeren hadde tirsdag møte med Torbjørn Røe Isaksen og sier hun er skuffet etter samtalen.

SKUFFET: Arbeidsminister Eva Nordmark (S) er skuffet etter møtet hun hadde med norges arbeidsminister tirsdag. Foto: Christine Olsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB
SKUFFET: Arbeidsminister Eva Nordmark (S) er skuffet etter møtet hun hadde med norges arbeidsminister tirsdag. Foto: Christine Olsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB Vis mer
Publisert

Siden 29. januar er det bare kritiske varer og tjenester som har fått slippe inn i Norge. Grensependlere uten en samfunnskritisk posisjon i Norge har derfor verken rett til å komme seg på jobb eller til å få kompensasjon for tapt inntekt.

Tirsdag formiddag hadde arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen en samtale med sin svenske kollega, Eva Nordmark, om arbeidet med en mulig løsning for svenske og finske grensependlerne.

- Jeg forsikret at dette hadde veldig høy prioritet, og det er også viktig for den svenske regjeringen at en løsning kommer raskt på plass, sier han til Dagbladet.

Den svenske arbeidsministeren skal imidlertid ikke være fornøyd med resultatet av samtalen.

- Det er Norge som har stengt grensen og det er de som har ansvaret for å løse de problemene som det her har forårsaket. Vi har hatt mye kontakt mellom våre regjeringer på ulike nivå, og jeg hadde faktisk forventet meg å få noen form for beskjed i dag. Jeg er skuffet over at jeg ikke fikk det, sier Nordmark til Dagens Nyheter.

Ifølge avisa skal nå saken opp på statsministernivå.

- Våre statsministere kommer til å treffes om kort tid og jeg har sagt til min kollega at da må dere ha en beskjed å gi, sier Nordmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer