- Jeg er virkelig, virkelig lei meg

Oljefondet sjef legger seg flat i en intern melding til egne ansatte.

BEKLAGER: Avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad (t.h.) beklager at han tok privatfly hjem fra Nicolai Tangens seminar. Her avbildet sammen med sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEKLAGER: Avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad (t.h.) beklager at han tok privatfly hjem fra Nicolai Tangens seminar. Her avbildet sammen med sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er virkelig, virkelig lei meg.

Det skriver avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad i en melding til sine ansatte på Norges Banks intranett.

Det var VG som først omtalte den ferske beklagelsen.

Uttalelsen kommer etter de siste dagers bråk i kjølvannet av en VG-avsløring. I helga meldte avisa at påtroppende sjef for oljefondet, Nicolai Tangen, har brukt millioner av kroner på en spektakulær tre dagers konferanse for venner og bekjente i Philadelphia i USA - deriblant daværende sjef for oljefondet, Yngve Slyngstad.

- Viktig å beklage

Kommunikasjonssjef Martha Skaar i Norges Bank Investment Management (NBIM), sier til Børsen at Slyngstad ikke har anledning til å stille til intervju. Han har likevel følgende å si:

- Det er viktig for meg å beklage ovenfor mine kolleger. Å reise på et chartret privatfly var dårlig dømmekraft. Vi har strenge retningslinjer som våre ansatte nitidig overholder, sier Slyngstad i en uttalelse til Børsen via Skaar.

Helt konkret beklager Slyngstad at han takket ja til tilbudet om å reise hjem fra USA til Oslo med et privatfly som var leid inn av Tangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.