- Jeg er virkelig, virkelig lei meg

Oljefondet sjef legger seg flat i en intern melding til egne ansatte.

BEKLAGER: Avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad (t.h.) beklager at han tok privatfly hjem fra Nicolai Tangens seminar. Her avbildet sammen med sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEKLAGER: Avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad (t.h.) beklager at han tok privatfly hjem fra Nicolai Tangens seminar. Her avbildet sammen med sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er virkelig, virkelig lei meg.

Det skriver avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad i en melding til sine ansatte på Norges Banks intranett.

Det var VG som først omtalte den ferske beklagelsen.

Uttalelsen kommer etter de siste dagers bråk i kjølvannet av en VG-avsløring. I helga meldte avisa at påtroppende sjef for oljefondet, Nicolai Tangen, har brukt millioner av kroner på en spektakulær tre dagers konferanse for venner og bekjente i Philadelphia i USA - deriblant daværende sjef for oljefondet, Yngve Slyngstad.

- Viktig å beklage

Kommunikasjonssjef Martha Skaar i Norges Bank Investment Management (NBIM), sier til Børsen at Slyngstad ikke har anledning til å stille til intervju. Han har likevel følgende å si:

- Det er viktig for meg å beklage ovenfor mine kolleger. Å reise på et chartret privatfly var dårlig dømmekraft. Vi har strenge retningslinjer som våre ansatte nitidig overholder, sier Slyngstad i en uttalelse til Børsen via Skaar.

Helt konkret beklager Slyngstad at han takket ja til tilbudet om å reise hjem fra USA til Oslo med et privatfly som var leid inn av Tangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer