Petter Stordalen:

- Jeg får helt vondt

Hotellkonge Petter Stordalen sier han fortviler over alle som får ferien sin ødelagt som følge av SAS-kaoset. Men noen redningsaksjon for selskapet er han ikke interessert i å bli med på.

SAS-STREIK: Hotellkonge Petter Stordalen sier han synes det er ufattelig leit at ting har blitt som de har blitt i SAS. Video: Expressen. Reporter: Daniel Ingmo Vis mer
Publisert

VISBY (Børsen): - Jeg synes så utrolig synd på alle i Norge som har ventet to år på å dra på ferie. Jeg ser for meg familiene som står der, med barn som har gledet seg til å dra til Syden, som plutselig rammes av dette, sier Petter Stordalen til Børsen.

Han viser til pilotstreiken i SAS, som lammer store deler av sommertrafikken etter to år med coronapandemi.

- Jeg får helt vondt inni meg, på vegne av alle de barna og familiene som så inderlig fortjener det, fortsetter hotellkongen, som denne uka er gjest, festarrangør og foredragsholder under Almedalsveckan på Gotland i Sverige.

Den vaklende flykjempen SAS står i det analytikere mener er «selskapets mest alvorlige krise noensinne».

Jobber på spreng

SAS kan se tilbake på to år med en knusende coronakrise og ni kvartaler på rad med solide underskudd. Samme har det bidratt til å bygge opp en astronomisk gjeld i selskapet.

Situasjonen har ikke vært mindre dramatisk de siste 24 timene. Den pågående pilotstreiken koster selskapet svært dyrt, og tirsdag morgen ble det kjent at SAS og enkelte datterselskaper har søkt om konkursbeskyttelse i USA - en såkalt Chapter 11-prosess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.