«Spøkelseshotellet» selges:

- Jeg går ikke inn alene

Dovrefjell Hotell har stått tomt i flere år etter en storbrann. Nå vil eierne selge.

ENSOM MAJESTET: Dovrefjell Hotell har mye historie i veggene. Nå ønsker eierne å selge eiendommen - til en ukjent pris. Foto: Privat
ENSOM MAJESTET: Dovrefjell Hotell har mye historie i veggene. Nå ønsker eierne å selge eiendommen - til en ukjent pris. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Strømmen ble koblet ut for rundt fem år siden. Vi anbefaler derfor å ta med lommelykt på visning, sier Stina Odden Aspehol til Børsen.

I 2013 overtok hun og ektemannen Dovrefjell Hotell på Dombås. Foruten en tomt på 18 mål, inkluderte kjøpet et bygg med resepsjon, 89 hotellrom, spisesal, bar i kjelleren, svømmebasseng og konferanserom med lounge.

Nå har gjestene for lengst sjekket ut. Det har ikke vært lys i vinduene på årevis. Antall rom er redusert til 60. Borte er også peisestua, resepsjonen og konferanserommet.

- Vi ble rammet av en brann i 2014. Det var rundt én fjerdedel av hotellet som ble borte. Vi vasket ned og klargjorde for videre drift, men det ble i stedet stående tomt, forklarer Aspehol.

På «Åndenes makt»

Nå har paret lagt hotellet ut for salg - en handling som iverksettes lenge etter at beslutningen ble tatt.

Saken er også omtalt av lokalavisa Vigga og Gudbrandsdølen Dagningen. Sistnevnte har døpt hotellet «spøkelseshotell» - et begrep også eieren stiller seg bak.

- Planen var egentlig å selge for noen år siden, men tida har ikke strukket helt til. Vi jobber hundre prosent fra før, så nå måtte vi bare ta sats og få det gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer