- Jeg hadde gåsehud

Petter Stordalen og Norwegian går sammen i et omfattende partnerskap i ei særdeles usikker tid for reiselivsbransjen. Det er bekymrer ikke næringslivstoppene.

- ET EKTESKAP: Petter Stordalen-eide Strawberry og Norwegian-sjef Geir Karlsen kunne presentere et storstilt samarbeid mellom de to selskapene tirsdag formiddag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- ET EKTESKAP: Petter Stordalen-eide Strawberry og Norwegian-sjef Geir Karlsen kunne presentere et storstilt samarbeid mellom de to selskapene tirsdag formiddag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Dette er kanskje den viktigste dealen i livet mitt, konstaterer Petter Stordalen.

Hotellmagnaten sparte ikke på kruttet da han og Norwegian-sjef Geir Karlsen lanserte nyheten om et storstilt nytt partnerskap tirsdag. Strawberry-eieren går nå sammen med Norwegian om å etablere et felles fordelsprogram i et frittstående selskap.

- Det er veldig sjelden man får muligheten til å delta i et slikt møte. Det var ingen agenda, men det som kom ut av det møtet for noen måneder siden, var helt enormt. Det er sjelden jeg har sittet i et møte hvor vi skaper historie. Jeg hadde gåsehud. Det vi snakket om hadde ingen i Europa fått til før, fortsetter han.

- Snakker ned markedet

Avtalen, som ble signert seint mandag kveld, vil tilby medlemmer en felles plattform hvor man kan sanke og bruke bonuspoeng på tvers av selskapene. De to programmene har allerede mer enn sju millioner medlemmer samlet.

- Vi har skapt noe som er helt nytt, med lik eierandel og som flere parter vil bli invitert til å bli med i, sier Karlsen til Børsen.

Partnerskapet kommer i ei tid som er økonomisk utfordrende for mange. Flere frykter at særlig reiselivsbransjen nok en gang vil få lide utover høsten.

- Har blitt tøffere

Det bekymrer ikke Stordalen og Karlsen.

- Det er mange som snakker ned markedet nå. Vi opplever, basert på våre bookinger gjennom sommeren og høsten, at den store nedgangen hittil har uteblitt. Vi følger med daglig, sier Karlsen.

Stordalen skyter inn:

- Man skal huske på én ting. Selv om forbrukerne har fått det mye tøffere, det er blitt mye dyrere å kjøpe matvarer, og energiprisene er en utfordring for alle, så vil dette etter hvert løse seg. For bedriftene går det fortsatt fantastisk bra. Arbeidsledigheten er fortsatt lav.

SAS-STREIK: Hotellkonge Petter Stordalen sier han synes det er ufattelig leit at ting har blitt som de har blitt i SAS. Video: Expressen. Reporter: Daniel Ingmo Vis mer

- Et ekteskap

Strawberry-eieren, som har pandemien friskt i minnet, understreker at «kriser kommer og kriser går».

- Hvis du tror du skal være i finansmarkedet uten å oppleve noen kriser, må du tenke om igjen. Det har vært seks store kriser, eksempelvis pandemien, i mitt businessliv, og det kommer sikkert seks nye. Vi kommer til å overleve dette også.

- Hvorfor valgte du å inngå et samarbeid med Norwegian og ikke for eksempel SAS, Petter?

- For meg var det veldig enkelt. For det første har jeg fulgt Norwegian siden Bjørn Kjos (Norwegian-gründeren, journ.anm.). Jeg har hatt et langvarig forhold til Norwegian. Dette er et ekteskap hvor vi passer perfekt. Begge har en hovedbase i Norden, begge er gigantaktører i det nordiske markedet. Vi går godt sammen.

Endelig gjennomføring av prosessen ventes å finne sted i fjerde kvartal 2023.

- Det var et episk møte! Vi er ekstremt stolte over dette lojalitetssamarbeidet. Vi vil bruke høsten til å jobbe dette ut, sier Karlsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer