- Jeg har blitt advart

Greta Thunberg med umiddelbart svar etter stikk fra Trump.

- INGETING HAR BLITT GJORT: Selv om hun har vært med på å øke oppmerksomheten og skape en klimabevegelse, sier Greta Thunberg at ingenting egentlig har skjedd. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Børsen): Både klimaaktivist Greta Thunberg (17) og USAs president Donald Trump (73) har levert sine innlegg fra talerstolen under Verdens økonomiske forum i Davos tirsdag.

Mens Thunberg ikke uventet snakket om miljø og klima tidligere i dag, la Trump særlig vekt på den amerikanske økonomien, og det han mener å ha oppnådd for USA i sin tid som president. Det var før han kom med et lite subtilt stikk mot Greta Thunberg og andre klimaaktivister.

- Vi må avvise de stadig tilbakevendende dommedagsprofetene. Dette er ikke tida for pessimisme. Dette er tida for optimisme, sa Trump fra talerstolen.

Krever endring

Den svenske klimaaktivisten var innledningsvis på scenen i forbindelse med en paneldiskusjon. Først klokka 13.00 leverte den svenske 17-åringen sin hovedtale til den makttunge forsamlingen. Kort tid etter Trumps utspill, kom Thunberg med et umiddelbart svar.

- For et år siden sa jeg at huset brenner. Jeg ønsket at dere skulle få panikk. Jeg har blitt advart om at det å fortelle folk om å få panikk knyttet til klimakrisen, er en veldig farlig ting å gjøre, men ikke bekymre dere. Det går fint. Jeg kan forsikre dere om at det ikke leder til noen ting, innledet Thunberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer