- Jeg hater black friday

Daglig leder i familiebedriften Gullsmed Heyerdahl går hardt ut mot årets største salgsfest. Han mener varehandelsbransjen bør holde seg for god til å delta.

BOIKOTTER: De siste tre åra har Gullsmed Heyerdahl avstått fra å delta på black friday. Foto: Gullsmed Heyerdahl
BOIKOTTER: De siste tre åra har Gullsmed Heyerdahl avstått fra å delta på black friday. Foto: Gullsmed Heyerdahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har den amerikansk-importerte tradisjonen black friday fått rabattene til å lyse fra norske butikkvinduer, og denne uka er det igjen duket for årets største salgsmaraton.

Daglig leder i familiebedriften Gullsmed Heyerdahl har imidlertid sett seg lei prisfesten.

- Jeg synes vi i varehandelsbransjen må komme oss videre og fokusere på viktigere ting enn å forlede folk til å kjøpe ting de ikke trenger, sier Thomas Heyerdahl til Børsen.

Som han summerer det opp i et innlegg på LinkedIn:

- Jeg HATER fortsatt black friday!

Flere boikotter

44 prosent av butikkene kommer til å avholde black week i år, ifølge en fersk rapport fra bransjeorganisasjonen Virke. Det er en nedgang fra tidligere år.

Børsen har de siste dagene snakket med flere som motsetter seg salgsfesten, deriblant Gorine Forum, som i Kristiansand har fått med seg 50 aktører for å skrote konseptet.

Gullsmed Heyerdahl er blant dem som heier fram en slik boikott.

- Jeg opplever heldigvis at det blir mindre og mindre blest rundt black friday og black week for hvert år som går, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.