- Jeg kjenner ikke Andrew

Tirsdag hevdet president Donald Trump hardnakket at han ikke kjenner skandaleprinsen Andrew. Gamle bilder og uttalelser tyder på at det ikke stemmer helt.

MØTTES: Tirsdag sa Donald Trump at han ikke kjenner prins Andrew. Så seint som i sommer møttes de under presidentens Storbritannia-besøk. Foto: NTB Scanpix
MØTTES: Tirsdag sa Donald Trump at han ikke kjenner prins Andrew. Så seint som i sommer møttes de under presidentens Storbritannia-besøk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av sine tre første år som president, har Donald Trump kommet med over 13 000 falske eller misledende uttalelser, ifølge Washington Posts faktasjekker.

I forbindelse med NATO-toppmøtet i Storbritannia har Trump etter alt å dømme servert en ny løgn.

- Jeg kjenner ikke prins Andrew. Men det er en tøff historie, sa han på spørsmål fra pressen.

- Jeg kjenner ikke ham, nei, understreket presidenten.

Den britiske prinsen har vært i hardt vær den siste tida. I forrige måned stilte han til et lite vellykket intervju med BBC, hvor han fortalte om sitt vennskap til overgrepsdømte Jeffrey Epstein.

En kvinne har også hevdet å ha blitt tvunget til å ha sex med prinsen tidlig på 2000-tallet. Andrew nekter både for å ha møtt henne, og for å ha hatt sex med henne.

Som følge av skandalen, har prinsen trukket seg fra alle offentlige oppdrag. Det førte til at han ikke fikk møte president Trump under mottakelsen i Buckingham Palace tirsdag.

Bilder

Men Andrew, presidenten og førstedame Melania har møttes før. Det viser bilder fra 2000 i Trumps feriehus Mar-a-Lago, hvor både Donald, Melania, Andrew, Epstein og hans ekskjæreste og bestevenn, Ghislaine Maxwell, er avbildet sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer