- Jeg må ta selvkritikk

Torbjørn Røe Isaksen om «dårlige vurderinger» rundt Nicolai Tangens eliteseminar.

TAR SELVKRITIKK: Tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, tar selvkritikk etter seminaret han deltok på i 2019. Video: Marte Nyløkken Helset, Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen redegjorde i dag for sin deltakelse på det omstridte eliteseminaret i regi av Nicolai Tangen i november i fjor.

Fem måneder seinere ble Tangen utnevnt til ny sjef for oljefondet. Som Børsen skrev tidligere i dag skal representantskapet i Norges Bank starte gransking av prosessen rundt ansettelsesprosessen.

På pressekonferansen tar Røe Isaksen selvkritikk på tre punkter, samtidig som han avklarer sitt forhold til Tangen.

- Jeg er ikke venn av Nicolai Tangen og vi har heller ingen privat kontakt. Det eneste unntaket er en svært kort SMS-utveksling 26. mars etter at han var utnevnt i ny stilling hvor jeg gratulerte ham med jobben og han svarte, sier Røe Isaksen.

- Dårlige vurderinger

Den daværende næringsministeren forteller at han fikk den første invitasjonen direkte fra Tangen til sin private e-post, og at han synes det hørtes interessant ut og skulle sjekke med departementet.

Røe Isaksen sier at hans vurdering var at det var naturlig at han som næringsminister deltok på seminaret.

Det til tross for at hans eget departement anbefalte at han ikke skulle prioritere arrangementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer