Spania

- Jeg reiser ikke i sommer

Før helga kom nyheten om at Spania fra 7. juni vil slippe inn alle vaksinerte reisende. Karantene-refser Kjell Tore Olsen reiser ikke til Gran Canaria i sommer av den grunn.

KARANTENE-REFSER: Kjell Tore Olsen tilbringer vinteren, i likhet med tusenvis av andre nordmenn, i Spania. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KARANTENE-REFSER: Kjell Tore Olsen tilbringer vinteren, i likhet med tusenvis av andre nordmenn, i Spania. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Kjell Tore Olsen (73) markerte seg først som en sterk stemme mot opphold på karantenehotell for langtidsferierende pensjonister som tilbringer vinteren på Gran Canaria. Han har blant annet vist sin misnøye for kontrolltiltakene og behandlingen hjemvendte vintermigranter møter når de kommer på Gardermoen.

Fredag kom nyheten om at Spania fra 7. juni vil slippe inn alle vaksinerte reisende.

Olsen synes at dette er gode nyheter, men han stiller fortsatt spørsmål ved hva som skjer ved hjemreise fra Spania.

- Selv om det er fint at Spania åpner opp for vaksinerte, må man fortsatt på karantenehotell når man kommer hjem igjen, sier han.

- Jeg kan fortsatt ikke skjønne hvorfor norske borgere skal settes på karantenehotell når de reiser hjem til Norge.

At Spania åpner opp for alle vaksinerte reisende betyr ikke at alle nordmenn bør kaste seg rundt og bestille sydentur til sommeren. Regjeringen fraråder fortsatt unødvendige utenlandsreiser fram til 1. juli - og kanskje etter den tid også.

Flere slipper karantenehotell

Fredag holdt regjeringen pressekonferanse om gjenåpningstempoet i landet og opplyste om endringer som i praksis fører til at flere nå slipper karantenehotell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.