Kjell Inge Røkke:

- Jeg tok feil

To av Norges rikeste går sammen i gigantprosjekt om lakseoppdrett.

SATSER: Kjell Inge Røkke avbildet under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet ved en tidligere anledning. Foto: Lise Åserud / NTB
SATSER: Kjell Inge Røkke avbildet under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet ved en tidligere anledning. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

De norske milliardærene Kjell Inge Røkke og Gustav Witzøe har besluttet å gå inn i et gigantsamarbeid om lakseoppdrett til havs.

Det kommer fram i en børsmelding torsdag.

I kunngjøringen kommer det fram at Røkke, via sitt selskap Aker, og Witzøe med sjømatselskapet Salmar, sammen vil etablere et globalt selskap. Partene vil etter hvert notere SalMar Aker Ocean AS på børs.

I forbindelse med en presentasjon i Trondheim torsdag, fikk Røkke spørsmål om hvorfor han først nå velger å gå inn i lakseoppdrett.

- Det er en enkel grunn. Jeg hadde ikke tro på det, uttalte han, ifølge Dagens Næringsliv, og fortsatte:

- (…) jeg så ikke veksten i markedet og når jeg ser hva næringen har fått til med å ekspandere til alle verdenshjørner og hvor robust det ville bli. Det er bare å innrømme. Jeg tok feil.

Aker og Salmar vil på sikt eie henholdsvis 33,4 prosent og 66,6 prosent hver. Ifølge børsmeldingen bidrar Aker med 1,65 milliarder kroner på satsingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer