Plattformsjef:

- Jeg var sjokkert

«Hvem er de? Hva gjør de? Hva ønsker de?», spør de ansatte om droneaktiviteten som har vært registrert på Nordsjøen. Plattformsjefen innrømmer at stemningen på plattformen har endret seg litt de siste dagene.

STATSMINISTERBESØK I UROLIGE TIDER: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøker plattform Sleipner utenfor Stavanger. Her med plattformsjef Geir Nodeland.
STATSMINISTERBESØK I UROLIGE TIDER: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøker plattform Sleipner utenfor Stavanger. Her med plattformsjef Geir Nodeland. Vis mer
Publisert

SLEIPNER (Dagbladet): - Jeg tror jeg kan si at jeg ble sjokkert av at så store aksjoner gjennomføres, sier Geir Nodeland.

Han er plattformsjef på Sleipner, som ligger omtrent 260 kilometer ut i Nordsjøen, vest for Rogaland. De leverer blant annet tørrgass til rørledningsnettet Gassled.

Da nyheten om lekkasjene på Nord Stream-ledningene kom denne uka, og flere land pekte på at det så ut som en villet handling, var han på jobb på plattformen som står for eksporteringen av enorme mengder gass fra norsk sokkel.

- Jeg var like sjokkert som alle andre, men min jobb som plattformsjef er å beholde roen og følge opp de ansatte på vegne av Equinor. Jeg må sørge for at alle som er på jobb her er trygge, fortsetter Nodeland.

Først måtte plattformsjefen og resten av ledelsen få tak i mest mulig informasjon om situasjonen, for å få klarhet i hva som hadde skjedd.

De siste dagene har han snakket mye med de flere hundre ansatte på Sleipner.

- Jeg har vært rundt i alle avdelinger, og samtidig snakket med folk i små grupper for å fortelle dem hva vi gjør og for å prøve å gi dem den tryggheten de trenger for å gjøre denne viktige jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer