- Jeg vil være oljefondssjef

Norges Banks hovedstyre og påtroppende leder for kapitalforvaltningen Nicolai Tangen har reforhandlet vilkårene i arbeidsavtalen, er utfallet av krisemøtet i bankens hovedstyre mandag ettermiddag og kveld.

SELGER SEG UT: Nicolai Tangen forteller til Dagbladet at han har fått hjelp av gode venner til å ta avgjørelsen om å selge seg helt ut av sitt eget selskap Ako Capital. Video: Finsveen og Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi mener avtalen som hovedstyret nå har gitt sin tilslutning til svarer ut de merknadene som Stortingets finanskomité hadde til arbeidsavtalen med ny daglig leder i Norges Bank Investment Management (NBIM), sier leder for Norges Banks hovedstyre Øystein Olsen.

Gjelder for all framtid

Tangen selger seg ut av AKO Capital, blir det kjent.

- Nicolai Tangen avvikler sitt eierskap i AKO Capital LLP. Han vil overdra sin eierandel og utbytterettigheter til den veldedige stiftelsen AKO Foundation. Han vil med dette ikke lenger ha noen eierinteresse i AKO Capital LLP. Det vil gjelde for all framtid, sier Olsen.

Tangen har videre meddelt at han vil endre forvaltningen av sine personlige fondsinvesteringer slik at alle midlene kan plasseres som bankinnskudd.

- Ikke enkelt

Tangen sier på pressekonferansen at det ikke har vært en enkel beslutning.

- Jeg har tatt disse grepene for å fjerne enhver tvil om hvilken hatt jeg nå har på. Jeg vil være oljefondssjef, og har bare ett mål: Å skape verdier for framtidige generasjoner, sier mangemillidæren og hedgefondforvalteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.