Kilder:

- Jens søker neppe jobben

Torsdag går fristen ut for å søke på jobben som sentralbanksjef. Jens Stoltenberg er neppe i søkerbunken. Han kan likevel ende opp som sjef for Norges Bank neste sommer.

GAMLE KOLLEGER: Nå kan finansminister Trygve Slagsvold Vedum langt på vei avgjøre om Jens Stoltenberg skal få jobben som sentralbanksjef neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GAMLE KOLLEGER: Nå kan finansminister Trygve Slagsvold Vedum langt på vei avgjøre om Jens Stoltenberg skal få jobben som sentralbanksjef neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge Dagens Næringsliv vil Jens Stoltenberg takke ja til jobben som sjef for Norges Bank dersom han får tilbud.

Børsen er også kjent med at Stoltenberg har luftet og drøftet mulighetene med personer i det norske samfunnet han har nær kontakt med. Selv har Stoltenberg offentlig verken bekreftet eller avkreftet interesse for jobben.

Kilder peker på ulike dilemmaer og valg Stoltenberg må ta stilling til, dersom han vil ha jobben som sentralbanksjef.

Kildene ser det som bortimot utelukket at Stoltenberg søker allerede nå. I så fall må han varsle NATO-landene om det, og det vil skape en vanskelig situasjon for Stoltenberg i NATO-jobben, blir det påpekt. Og han må stå i jobben til en ny generalsekretær er klar.

- På banen senere

De mener det er mer sannsynlig at Stoltenberg kommer på banen senere, en gang tidlig neste år. Men: Det vil skape en uryddig situasjon for andre søkere, som fort kan oppleve søknadsprosessen som lite reell. Gode søkere kan velge å ikke søke eller trekke seg. En av de aktuelle kandidatene er visesentralbanksjef Ida Wolden Bache. Med henne ville Norges Bank fått sin første kvinnelige sjef.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer