Stendi

Jobbannonse sjokkerer: «Talentløse idioter»

Annonsen med stillingstittel «Talentløse idioter» ble forsvart med at det var humoristisk ment. Så ble den endret.

VANTRO: Stillingsannonsen slik den lå ute på Stendis hjemmesider før den ble endret. Foto: Skjermdump via Google.
VANTRO: Stillingsannonsen slik den lå ute på Stendis hjemmesider før den ble endret. Foto: Skjermdump via Google. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk ikke helt etter planen da den kommersielle omsorgsgiganten Stendi skulle rekruttere barnevernspedagog i Drammen via Finn.no og på sitt eget nettsted.

Under stillingstittel sto jobben oppført som «Talentløse idioter i medlever-turnus søkes!» - og videre «(Eller sosionomer, barnevernspedagoger og vernepleiere som det også kan kalles).»

- Det virker som de prøver å harselere med yrket. Jeg synes det var sjokkerende å se og veldig useriøst, sier Mona Løe til Drammens Tidende.

Hun jobber innen helsesektoren i Sarpsborg, og kom litt tilfeldig over annonsen fordi hun leiter etter en jobb i drammensområdet.

Ønsket oppmerksomhet

Kommunikasjonsdirektør Kristin Øyen i Stendi forsvarer annonseteksten:

- Vi bruker humor for å skille oss ut og få oppmerksomhet, for det er mange annonser der ute, sier hun til DT.

Børsen har vært i kontakt med Mona Løe, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Stendi-topp Kristin Øyen sier til Børsen at hun sitter i et møte, men at hun vil komme tilbake på et seinere tidspunkt.

- Humor i dårlige dager

Mona Løe gir uttrykk for at hun ikke helt kjøper forklaringen om at det var humoristisk ment.

- Jeg synes ikke det var på sin plass med humor. Jeg forstår det bare ikke, sier hun.

Ovefor TV2 sier hun at hun forstår at annonsen er ment som humor og ironi, men at hun likevel syns det ble for drøyt i denne konteksten.

I stillingsannonsen framgår det at det «kan gå en kule varmt» når man «jobber med barn og ungdommer som har hatt en vond oppvekst», og at «smerte kan komme til uttrykk på mange ulike vis».

Den som søker må derfor både være «robust og tålmodig» - og kunne «se humor i dårlige dager og motvilje», heter det videre.

- Lese hele teksten

- Jeg tror de fleste forstår at det er humor. Vi vil at annonsen skal få fram at det både kan være utfordrende og veldig givende å jobbe i en barnevernsinstitusjon, og hvis man leser hele teksten kommer det ganske godt fram, sier kommunikasjonsdirektør Kristen Øyen til DT.

Søknadsfristen til jobben er fredag denne uka, og tiltredelse er snarest.

Etter at Mona Løe framførte sin kritikk, er annonseteksten blitt endret til at det nå er barnevernspedagog som skal ansettes.

Øyen har ikke besvart Børsens spørsmål om hvorfor annonseteksten er blitt endret etter at hun først forsvarte den opprinnelige formuleringen.

Stendi er ifølge egne nettsider Norges største private leverandør av omsorgstjenester, med et landsdekkende tilbud innen heldøgns bo- og omsorgstjenester, barnevern og brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Stendi er eid av svenske børsnoterte Ambea etter deres oppkjøp av (daværende) Aleris i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer