EU til Børsen:

- Jobber med nye sanksjoner

Slik har sanksjonene rammet Russland 14 måneder inn i krigen, ifølge EU. - Blir en mer lukket økonomi.

TAP: EU anslår at Russland taper nesten to milliarder kroner daglig på oljepristaket. Foto: Wang Zhao / AFP / NTB
TAP: EU anslår at Russland taper nesten to milliarder kroner daglig på oljepristaket. Foto: Wang Zhao / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi jobber med nye sanksjoner mot Russland, sier en talsperson for EU-kommisjonen til Børsen.

Det kommer etter rapporter som kan tyde på det motsatte.

Forvirring

Nylig kunne EU melde at en 11. sanksjonspakke mot Russland var på trappene. Et av de viktige momentene skulle være at sanksjoner skal tre i kraft umiddelbart, slik at det blir vanskeligere for personer og selskaper å unngå dem.

- Vi må sørge for at de ikke finner veier rundt sanksjonene. Ikke undervurder innsatsen Russland vil legge inn sammen med sine kompiser globalt for å omgå sanksjonene – de har en innvirkning på russisk økonomi og på den russiske krigsmaskinen, sa EUs finanskommisær Mairead McGuinnes til CNBC.

Men på den drøye uka som har gått har det oppstått en viss forvirring om det kommer en ny sanksjonspakke i det hele tatt.

For det kan rett og slett være at EU har sanksjonert så mye de klarer, og at ikke har noe mer å sanksjonere.

- Vi er ferdig

Financial Times skriver at personer som jobber med EUs sanksjonspakker, sier at ytterligere sanksjoner kan begrense seg til å utvide listen av personer som får frosset sine eiendeler og blir ilagt reiseforbud, og ta grep for å stramme inn eksisterende tiltak ved å tette smutthull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer