Arbeidstilsynet:

- Jobbet 26 timer i strekk

Ansatte i fiskeindustrien på Sunnmøre har jobbet opptil 26 timer i strekk, fastslår Arbeidstilsynet. Tilsynet har nå varslet straffegebyr for en rekke brudd på loven.

GAMMEL KJENNING: Det er en gammel kjenning av Arbeidstilsynet som er styreleder i fiskeforedlingsbedriften Atlantic Seafood i Herøy på Sunnmøre. Her mener Arbeidstilsynet å kunne påvise grov sosial dumping. Illustrasjonsfoto: Nina Hansen / Dagbladet
GAMMEL KJENNING: Det er en gammel kjenning av Arbeidstilsynet som er styreleder i fiskeforedlingsbedriften Atlantic Seafood i Herøy på Sunnmøre. Her mener Arbeidstilsynet å kunne påvise grov sosial dumping. Illustrasjonsfoto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under et tilsyn i bedriften Atlantic Seafood AS på Moltustranda i Herøy kommune i Møre og Romsdal før jul, fant Arbeidstilsynet det de mener er en rekke brudd på arbeidsmiljøloven. Arbeidstakerne kommer i hovedsak fra Litauen, skriver Arbeidstilsynet. Ifølge selskapets styreleder er det også ansatte fra Latvia, Hviterussland og Norge i Atlantic Seafood.

Den forholdsvis ferske fiskeforedlingsbedriften har ifølge Arbeidstilsynet utsatt sine arbeidstakere for:

· Underbetaling

· Arbeidsøkter opp i 26 timer i strekk

· Arbeidsuker på opptil 76,5 timer

· Manglende overtidsbetaling

· Mangelfulle arbeidskontrakter

Bedriftens styreleder, Daniel Andersen, som svarer på vegne av Atlantic Seafood, avviser alle brudd på lovverket (se lenger ned i saken). Han viser til at bedriften har fått frist på seg til 22. februar med å svare på varsel om overtredelsesgebyr, og gir uttrykk for at han da vil kunne tilbakevise alt.

Daniel Andersen er daglig leder i det litauiske selskapet Proximus Global UAB, som eier Atlantic Seafood AS.

- Alvorlige brudd

- I denne saken har vi vurdert bruddene som så alvorlige at overtredelsesgebyr er varslet, sier Jens Erik Romslo, seksjonsleder i Arbeidstilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer