David og Arne jobbet gratis:

Jobbet gratis: - Penger er ikke alt

Tømrerne David Øynes og Arne Knudsen jobbet helt gratis med å bygge ferdig et husprosjekt.

JOBBET GRATIS: David Øynes (tv) og Arne Knudsen (th) tok et valg da kunden deres plutselig satt med skjegget i postkassa. Foto: Privat
JOBBET GRATIS: David Øynes (tv) og Arne Knudsen (th) tok et valg da kunden deres plutselig satt med skjegget i postkassa. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Da bedriften Monsen Bygg AS gikk konkurs forrige uke, ble de nødt til å stoppe all utbetaling til de ansatte, og alt pågående arbeid ble stanset.

Det var en veldig vond nyhet for to av bedriftens kunder, Martine Haug og samboeren hennes. De hadde forhåndsbetalt Monsen Bygg for et husprosjekt, som de bare var halvferdige med.

I de fleste tilfellene ville de stått med «skjegget i postkassa» i en slik situasjon, men da tok to av arbeiderne fra konkursbedriften saken i egne hender.

- Da bedriften gikk konkurs ante jeg ikke at det var Monsen Bygg det gjaldt, men plutselig skjønte jeg at vi var i trøbbel. Da ble jeg kjempebekymret. Vi hadde forhåndsbetalt for oppbyggingsprosjektet, og ville ikke hatt råd til å betale et nytt firma igjen, sier Martine Haug til Dagbladet.

Saken har tidligere blitt omtalt av Nordlys.

- Vond klump i magen

- Etter den siste arbeidsdagen vår i Monsen Bygg ringte huseier meg og var veldig fortvila, og jeg merket at jeg fikk en vond klump i magen. Vi kunne bare ikke forlate dem med et halvferdig produkt, sier tømrer David Øynes til Dagbladet.

Da han og Arne Knudsen kom til den tidligere arbeidsplassen dagen etter trodde Haug at de bare hadde kommet for å hente utstyret, men så fikk hun en overraskende beskjed.

- Vi har kommet for å gjøre ferdig prosjektet vårt, uten betaling, lød det fra tømrerne.

FERDIG: Slik så det ut 8. september da husprosjektet var ferdig. Foto Privat
FERDIG: Slik så det ut 8. september da husprosjektet var ferdig. Foto Privat Vis mer

Haug sier at hun ikke trodde det hun hørte da byggearbeiderne kom for å jobbe gratis.

- Først trodde jeg ikke på dem. «Kan det stemme at de faktisk har tenkt til å fullføre jobben? Gratis?» tenkte jeg. Vi er utrolig takknemlige for at de bestemte seg for å gjøre det, sier Haug.

- Penger er ikke alt

Øynes forklarer at når en bedrift går konkurs under et boligprosjekt er arbeidet egentlig over, og de betalende kundene har mistet pengene, og må betale et nytt firma for samme jobb igjen.

Det hadde han ikke hjerte til å gjøre.

- Penger er ikke alt, det finnes viktigere ting her i verden, som gode verdier. Det å bry seg om andre, det synes jeg alle burde gjøre litt mer. Vi håper dette kan vekke litt ære for andre fagarbeidere, som havner i liknende situasjoner. Vi er ikke bare cowboyer i byggebransjen, det er noen av oss som setter stolthet i å fullføre det vi har starta med.

Øynes forteller at de ble ferdige med prosjektet onsdag denne uka. Det ble seks dager med gratis jobbing fra Øynes og Knudsen, og huseierne er svært takknemlige for duoens hjertevarme handling.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer