David og Arne jobbet gratis:

Jobbet gratis: - Penger er ikke alt

Tømrerne David Øynes og Arne Knudsen jobbet helt gratis med å bygge ferdig et husprosjekt.

JOBBET GRATIS: David Øynes (tv) og Arne Knudsen (th) tok et valg da kunden deres plutselig satt med skjegget i postkassa. Foto: Privat
JOBBET GRATIS: David Øynes (tv) og Arne Knudsen (th) tok et valg da kunden deres plutselig satt med skjegget i postkassa. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Da bedriften Monsen Bygg AS gikk konkurs forrige uke, ble de nødt til å stoppe all utbetaling til de ansatte, og alt pågående arbeid ble stanset.

Det var en veldig vond nyhet for to av bedriftens kunder, Martine Haug og samboeren hennes. De hadde forhåndsbetalt Monsen Bygg for et husprosjekt, som de bare var halvferdige med.

I de fleste tilfellene ville de stått med «skjegget i postkassa» i en slik situasjon, men da tok to av arbeiderne fra konkursbedriften saken i egne hender.

- Da bedriften gikk konkurs ante jeg ikke at det var Monsen Bygg det gjaldt, men plutselig skjønte jeg at vi var i trøbbel. Da ble jeg kjempebekymret. Vi hadde forhåndsbetalt for oppbyggingsprosjektet, og ville ikke hatt råd til å betale et nytt firma igjen, sier Martine Haug til Dagbladet.

Saken har tidligere blitt omtalt av Nordlys.

- Vond klump i magen

- Etter den siste arbeidsdagen vår i Monsen Bygg ringte huseier meg og var veldig fortvila, og jeg merket at jeg fikk en vond klump i magen. Vi kunne bare ikke forlate dem med et halvferdig produkt, sier tømrer David Øynes til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer