Johan Sverdrup-feltet: Svikt i kraftforsyningen

- Det har vært nede siden ca. klokka 12, bekreftet pressetalsmann i Equinor, Ola Morten Aanestad. Like før 19.30 var det oppe og gikk igjen.

Foto: Carina Johansen / NTB
Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært nede siden cirka klokka 12. Produksjonen ble stanset på grunn av en svikt i kraftforsyningen fra land, bekrefter pressetalsmann i Equinor, Ola Morten Aanestad, til Dagbladet.

Han forteller at årsaken foreløpig er uklar.

Da Dagbladet snakket med Aanestad rett før klokka 15 sa han at de har fått kraft på land igjen, og at de håper at produksjonen blir gjenopptatt innen rimelig tid.

- Kontrollert

- Nedstengingen var kontrollert, og hadde ikke konsekvenser for det ytre miljøet, forklarer han.

I en oppdatering like før klokka 19.30 kan Aanestad bekrefte at produksjonen er oppe og går igjen.

Det Equinor-eide feltet er blant de tre største oljefeltene på norsk sokkel, og har en produksjonskapasitet 535 000 fat dagen. Senior oljeanalytiker i Arctic, Ole-Rikard Hammer, forteller at bruddet, slik det står nå, antakeligvis ikke vil ramme oljeprisen.

- Det er alltid alvorlig at et oljefelt stenges ned, men det skjer fra tid til annen. At et felt er nede i noen timer, har ikke veldig mye å si for oljeprisnivået. Det viktigste spørsmålet er hvorfor dette har skjedd, sier Hammer til Børsen.

- «Støy»

Bjarne Schieldrop, sjefanalytiker i SEB, mener at situasjonen er lite dramatisk dersom problemene er kortvarige.

- Med den informasjonen jeg har nå så virker dette som et teknisk problem som fort kan løses. Et slikt problem er ubetydelig dersom det ikke blir langvarig. Hele oljeproduksjonen er jo ikke ute og normalt sett produserer Norge 2,5 millioner fat oljer per dag, sier Schieldrop til Børsen.

Schieldrop mener at konsekvensene ikke har noe å si for den globale sammenhengen.

- Verdens lager er som et basseng med olje. Om man skulle mistet 1 million fat med olje en dag, vil ikke det være merkbart. Dette er bare «støy», forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer