Johan Sverdrup-feltet: Svikt i kraftforsyningen

- Det har vært nede siden ca. klokka 12, bekreftet pressetalsmann i Equinor, Ola Morten Aanestad. Like før 19.30 var det oppe og gikk igjen.

Foto: Carina Johansen / NTB
Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært nede siden cirka klokka 12. Produksjonen ble stanset på grunn av en svikt i kraftforsyningen fra land, bekrefter pressetalsmann i Equinor, Ola Morten Aanestad, til Dagbladet.

Han forteller at årsaken foreløpig er uklar.

Da Dagbladet snakket med Aanestad rett før klokka 15 sa han at de har fått kraft på land igjen, og at de håper at produksjonen blir gjenopptatt innen rimelig tid.

- Kontrollert

- Nedstengingen var kontrollert, og hadde ikke konsekvenser for det ytre miljøet, forklarer han.

I en oppdatering like før klokka 19.30 kan Aanestad bekrefte at produksjonen er oppe og går igjen.

Det Equinor-eide feltet er blant de tre største oljefeltene på norsk sokkel, og har en produksjonskapasitet 535 000 fat dagen. Senior oljeanalytiker i Arctic, Ole-Rikard Hammer, forteller at bruddet, slik det står nå, antakeligvis ikke vil ramme oljeprisen.

- Det er alltid alvorlig at et oljefelt stenges ned, men det skjer fra tid til annen. At et felt er nede i noen timer, har ikke veldig mye å si for oljeprisnivået. Det viktigste spørsmålet er hvorfor dette har skjedd, sier Hammer til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.