John Fredriksen går av i Seadrill

Norges desidert rikeste mann vil bruke mindre tid på styreverv og går av som styreleder i Seadrill.

GÅR AV: John Fredriksen slutter umiddelbart som styreleder i riggselskapet Seadrill. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GÅR AV: John Fredriksen slutter umiddelbart som styreleder i riggselskapet Seadrill. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norsk-kypriotiske shippingmagnaten og Norges desidert rikeste mann, John Fredriksen (75), går av som styreleder i riggselskapet Seadrill. Det melder selskapet selv i en børsmelding.

- Jeg har vært aktivt involvert i Seadrill i de 14 åra som har gått siden etableringen. Selv om jeg nå har bestemt meg for å bruke mindre tid i styret, så vil min tette involvering og sterke støtte til Seadrill forbli uendret, sier Fredriksen i meldingen.

Glen Ole Rødland tar over umiddelbart.

- Det er en ære å komme til Seadrill. Det er et selskap med enormt potensial, en innovativ tilnærmning til framtiden i industrien og med fantastiske mennesker. Jeg ser fram til å bli en del av laget, og til å hjelpe Seadrill med å være det beste selskapet det kan være, sier Rødland.

Har tapt ni milliarder

Nyheten om Fredriksens avgang kom i samtidig som at Seadrill la fram kvartalsresultater torsdag:

  • Selskapet fikk et driftsresultat på minus 58 millioner dollar, eller rundt 532 millioner kroner.
  • Resultatet før skatt endte på minus 518 millioner dollar, eller rundt 4,8 milliarder kroner for tredje kvartal. For årets ni første måneder er tilsvarende tall 1,03 milliarder dollar, eller rundt 9,4 milliarder kroner.

Norges rikeste

Privat har imidlertid John Fredriksen sett sin formue vokse med én milliard kroner det siste året, ifølge Kapitals årlige oversikt over Norges 400 rikeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer