John Fredriksen går av i Seadrill

Norges desidert rikeste mann vil bruke mindre tid på styreverv og går av som styreleder i Seadrill.

GÅR AV: John Fredriksen slutter umiddelbart som styreleder i riggselskapet Seadrill. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GÅR AV: John Fredriksen slutter umiddelbart som styreleder i riggselskapet Seadrill. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norsk-kypriotiske shippingmagnaten og Norges desidert rikeste mann, John Fredriksen (75), går av som styreleder i riggselskapet Seadrill. Det melder selskapet selv i en børsmelding.

- Jeg har vært aktivt involvert i Seadrill i de 14 åra som har gått siden etableringen. Selv om jeg nå har bestemt meg for å bruke mindre tid i styret, så vil min tette involvering og sterke støtte til Seadrill forbli uendret, sier Fredriksen i meldingen.

Glen Ole Rødland tar over umiddelbart.

- Det er en ære å komme til Seadrill. Det er et selskap med enormt potensial, en innovativ tilnærmning til framtiden i industrien og med fantastiske mennesker. Jeg ser fram til å bli en del av laget, og til å hjelpe Seadrill med å være det beste selskapet det kan være, sier Rødland.

Har tapt ni milliarder

Nyheten om Fredriksens avgang kom i samtidig som at Seadrill la fram kvartalsresultater torsdag:

  • Selskapet fikk et driftsresultat på minus 58 millioner dollar, eller rundt 532 millioner kroner.
  • Resultatet før skatt endte på minus 518 millioner dollar, eller rundt 4,8 milliarder kroner for tredje kvartal. For årets ni første måneder er tilsvarende tall 1,03 milliarder dollar, eller rundt 9,4 milliarder kroner.

Norges rikeste

Privat har imidlertid John Fredriksen sett sin formue vokse med én milliard kroner det siste året, ifølge Kapitals årlige oversikt over Norges 400 rikeste.

75-åringen mener likevel at det siste året har vært dårlig, og pekte på at formuen hans har vokst som et resultat av at dollaren har styrket seg.

- Jeg tjener på dollarstyrkelsen, men vi er jo en dollarbusiness, og da er det ikke størrelsen på nettoverdiene målt i norske kroner som er avgjørende, har Fredriksen sagt til Finansavisen og TradeWinds.

Med en anslått formue på 114 milliarder kroner, er John Fredriksen Norges soleklart rikeste. Han er nesten dobbelt så rik som nestemann på lista, reder Torstein Hagen - hvis formue anslås til 60 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer