John McAfee funnet død

Den amerikanske antivirus-gründeren John McAfee er funnet død i Barcelona, 75 år gammel. Han skal ha blitt funnet i fengselscellen sin i Spania.

HAR GÅTT BORT: Den amerikanske antivirus-gründeren John McAfee er funnet død i Barcelona, 75 år gammel. Foto: NTB / REUTERS/Darrin Zammit Lupi/File Photo
HAR GÅTT BORT: Den amerikanske antivirus-gründeren John McAfee er funnet død i Barcelona, 75 år gammel. Foto: NTB / REUTERS/Darrin Zammit Lupi/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en uttalelse fra det spanske justisdepartementet skal McAfee ha tatt sitt eget liv, skriver den spanske avisa El País.

Tidligere onsdag ble det kjent at en spansk domstol ville tillate utleveringen av ham til USA, ifølge Reuters.

John McAfee er mannen bak antivirusprogrammet McAfee og sjef for selskapet Luxcore. Antivirusprogrammet ble solgt til Intel i 2010.

Ble tiltalt

I oktober ble det kjent at McAfee i all stillhet ble tiltalt i USA, hvor han vokste opp. Han ble samme måned arrestert på flyplassen El Prat i Barcelona - da han var på vei til Tyrkia.

I sine databaser oppdaget spansk politi at han var ettersøkt via Interpol, og han ble begjært utlevert med umiddelbar virkning til USA.

Siden den gang har han sittet fengslet i Spania i påvente av en utleveringsbeslutning.

«En tiltale ble gjort kjent for offentligheten i dag, som anklager John David McAfee for skatteunndragelse og bevisst unnlatelse av å sende inn selvangivelser», skrev USAs justisdepartement i en pressemelding i oktober.

Risikerer 30 år

Unnlatelsen gjelder åra 2014 til 2018, til tross for at han ifølge departementet har hatt «betydelige inntekter».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer