John McAfee funnet død

Den amerikanske antivirus-gründeren John McAfee er funnet død i Barcelona, 75 år gammel. Han skal ha blitt funnet i fengselscellen sin i Spania.

HAR GÅTT BORT: Den amerikanske antivirus-gründeren John McAfee er funnet død i Barcelona, 75 år gammel. Foto: NTB / REUTERS/Darrin Zammit Lupi/File Photo
HAR GÅTT BORT: Den amerikanske antivirus-gründeren John McAfee er funnet død i Barcelona, 75 år gammel. Foto: NTB / REUTERS/Darrin Zammit Lupi/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en uttalelse fra det spanske justisdepartementet skal McAfee ha tatt sitt eget liv, skriver den spanske avisa El País.

Tidligere onsdag ble det kjent at en spansk domstol ville tillate utleveringen av ham til USA, ifølge Reuters.

John McAfee er mannen bak antivirusprogrammet McAfee og sjef for selskapet Luxcore. Antivirusprogrammet ble solgt til Intel i 2010.

Ble tiltalt

I oktober ble det kjent at McAfee i all stillhet ble tiltalt i USA, hvor han vokste opp. Han ble samme måned arrestert på flyplassen El Prat i Barcelona - da han var på vei til Tyrkia.

I sine databaser oppdaget spansk politi at han var ettersøkt via Interpol, og han ble begjært utlevert med umiddelbar virkning til USA.

Siden den gang har han sittet fengslet i Spania i påvente av en utleveringsbeslutning.

«En tiltale ble gjort kjent for offentligheten i dag, som anklager John David McAfee for skatteunndragelse og bevisst unnlatelse av å sende inn selvangivelser», skrev USAs justisdepartement i en pressemelding i oktober.

Risikerer 30 år

Unnlatelsen gjelder åra 2014 til 2018, til tross for at han ifølge departementet har hatt «betydelige inntekter».

Ifølge amerikanske Security and Exchange Commission (SEC) skal han ha tjent over 23 millioner dollar i «digitale eiendeler» - ifølge BBC ved blant annet å anbefale sju kryptovalutaer.

Inntektene han ikke har rapportert skal stamme fra konsulentarbeid, foredrag, kryptovaluta og rettighetssalg for en dokumentar om hans liv.

På 1980-tallet stiftet han McAfee Associates, et pionerfirma innen antivirusprogrammer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer