- Jonas er ferdig

Investor Jan Petter Sissener ber statsminister Jonas Gahr Støre løse fattigdomskrisen i Norge. Folk skal ikke fryse og sulte i rike Norge, slår Sissener fast. Nå teller han dagene til Støres dager som statsminister er over.

- FIKS DET: Investor Jan Petter Sissener ber statsminister Jonas Gahr Støre om å fikse at nordmenn står i matkø og ikke har nok til å betale for strømmen. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
- FIKS DET: Investor Jan Petter Sissener ber statsminister Jonas Gahr Støre om å fikse at nordmenn står i matkø og ikke har nok til å betale for strømmen. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Fattigdommen gjør meg ordentlig provosert. Det er så lett å fikse. Ingen skal fryse eller sulte i Norge, sier Jan Petter Sissener.

Investoren tar imot Dagbladet for en førjulsprat på kontoret i Oslo sentrum der han daglig leter etter vinnere å satse på. Men det som engasjerer Sissener mest er ikke skattetrykk eller næringslivets rammevilkår - selv om det opptar ham - men nyfattigdommen som brer om seg i Norge.

Han skjønner rett og slett ikke hvorfor politikerne med en hel oljeformue mellom hendene, kan akseptere utviklingen.

- Sørg nå for at folk har nok til å leve i dette samfunnet. Jeg skjønner ikke hva Jonas driver med, tordner Sissener.

Det er i det hele tatt mye Sissener ikke forstår når det gjelder norske politikere. Noe av skylda gir han at «knapt noen av dem har hatt en skikkelig jobb».

- Norske politikere har aldri måttet prioritere, de bader i penger. Vi har en finansformue på 16 000 milliarder, det er ingen land i verden som har en formue på ti statsbudsjetter. Men det eneste politikerne prater om er hvordan man skal skatte mer og annerledes, sier Sissener, og kommer inn på en av årets store snakkiser:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer