Jubelår for regjeringens rikeste

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kan smile bredt etter en kjempevekst i formuen det siste året. Sjefen har derimot gått på en skikkelig smell med langt mindre penger på bok.

GLIS: Næringsminister Jan Christian Vestre kan si seg fornøyd med utviklingen i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GLIS: Næringsminister Jan Christian Vestre kan si seg fornøyd med utviklingen i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Jan Christian Vestre seilte inn i regjeringen som ny næringsminister i fjor ble statsminister Jonas Gahr Støre umiddelbart utfordret som rikest blant toppen i regjeringspartiene.

Superår for Vestre

Også i år er Jan Christian Vestre den rikeste rundt Kongens bord. Og ikke bare det. Næringsministeren tar med seg en stor vekst i formuen inn i det nye året.

Vestres ble nesten 12 millioner kroner rikere i fjor - med en formue som økte fra 60,5 til 72 millioner kroner.

Vestres formue stammer fra familieselskapet Vestre som produserer utemøbler. Her eier næringsministeren de fleste aksjene.

Etter at han ble næringsminister valgte han å si fra seg alle roller i selskapet, men sitter fortsatt med eierskapet.

Også næringsministerens inntekt var pen i 2021, på drøyt 2,8 millioner kroner.

Vestre uttrykte i fjor stolthet over eierskapet i familiebedriften.

- Jeg er stolt over å ha vært med på å videreutvikle en eksportrettet familiebedrift som investerer og skaper jobber i Norge, og jeg betaler min skatt med den største glede, fortsetter Vestre.

Smell for Støre

For næringsministerens sjef, Jonas Gahr Støre var fjoråret langt fra like lyst. Formuen hans fortsetter å falle i verdi.

Likningstallene viser at han har 45 millioner på bok, ned fra 51,3 millioner kroner i fjor. Det utgjør altså et tap på drøyt 6 millioner kroner.

Støre valgte for noen år tilbake å sette hele formuen i banken for å unngå negativ oppmerksomhet rundt pengene.

SKATTELISTER: Influenserne og tvillingsøstrene Wanda og Vita Mashadi hadde et god inntektsår i 2021. Men én detalj vekker oppsikt. Vis mer

Det har medført at formuen i flere år har krympet.

Også de siste åra har formuen til Støre falt, etter at han valgte å plassere pengene på bankkonto.

Siden 2019 har Støres formue krympet rundt 16 millioner kroner.

Det ser heller ikke ut som Støre har tatt pengene ut som utbytte da inntekten lå stabilt på statsministerlønnen på 1,6 millioner kroner

Statsminister Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere tallene ytterligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer