Jubelår for regjeringens rikeste

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kan smile bredt etter en kjempevekst i formuen det siste året. Sjefen har derimot gått på en skikkelig smell med langt mindre penger på bok.

GLIS: Næringsminister Jan Christian Vestre kan si seg fornøyd med utviklingen i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GLIS: Næringsminister Jan Christian Vestre kan si seg fornøyd med utviklingen i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Jan Christian Vestre seilte inn i regjeringen som ny næringsminister i fjor ble statsminister Jonas Gahr Støre umiddelbart utfordret som rikest blant toppen i regjeringspartiene.

Superår for Vestre

Også i år er Jan Christian Vestre den rikeste rundt Kongens bord. Og ikke bare det. Næringsministeren tar med seg en stor vekst i formuen inn i det nye året.

Vestres ble nesten 12 millioner kroner rikere i fjor - med en formue som økte fra 60,5 til 72 millioner kroner.

Vestres formue stammer fra familieselskapet Vestre som produserer utemøbler. Her eier næringsministeren de fleste aksjene.

Etter at han ble næringsminister valgte han å si fra seg alle roller i selskapet, men sitter fortsatt med eierskapet.

Også næringsministerens inntekt var pen i 2021, på drøyt 2,8 millioner kroner.

Vestre uttrykte i fjor stolthet over eierskapet i familiebedriften.

- Jeg er stolt over å ha vært med på å videreutvikle en eksportrettet familiebedrift som investerer og skaper jobber i Norge, og jeg betaler min skatt med den største glede, fortsetter Vestre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.