Jubler etter brutal smell: - Fullbooket

Restaurant-brødrene Markus og Joppe Gjelseth anslår et coronatap på 100 millioner kroner. Nå er de kampklare etter å ha åpnet dørene for første gang på over et halvt år.

TILBAKE PÅ JOBB: De administerende direktørene i Mat og Drikke-gruppen, Markus og Joppe Gjelseth, er svært klare for å ta i mot folk igjen. Video: Hans Arne Vedlog. Reporter: Stian Drake Vis mer
Publisert

AKER BRYGGE: - Nå håper vi at dørene er åpnet for godt, sier Markus Gjelseth, administrerende direktør i Mat og Drikke-gruppen i Oslo, til Børsen.

Fra og med onsdag - etter snaue 200 dager med forbud - blir det igjen mulig å ta seg en øl på restauranter og skjenkesteder i Oslo.

En regntung dag til tross - været legger ingen demper på humøret til Gjelseth, som sammen med broren Joppe Gjelseth, driver flere restauranter og barer på Aker Brygge.

- Merker trøkket

Når brødrene låste opp døra til sine serveringssteder i dag, og kunne tappe de aller første ølglassene på mange måneder, hadde nærmere hundre ansatte blitt kalt tilbake på jobb.

Den arbeidskraften vil komme godt med i tida framover.

- Har dere opplevd et stort trykk i bookinger?

- Det har vi faktisk. Både Louise og Pastis er fullbooket denne helga, og vi merker at trøkket framover bare øker og øker - noe vi synes er helt fantastisk.

- Kan ta et par år

Sammen driver brødreparet restaurantene Louise, Pastis Bistrobar og Lekter'n. Selv om utelivstoppene nå styrer mot en forhåpentligvis felles friskmelding for bransjen, legger de ikke skjul på at coronapandemien har vært brutal, og at veien helt hjem blir lang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.