Jubler etter gladmelding

Gekås Ullared betaler ut 13 millioner til sine ansatte.

- MYE PENGER: Ola-Conny Wallgren har vært ansatt i Gekås Ullared i 20 år. Etter knallsterke resultater i fjor, kan samtlige ansatte nyte ekstra godt av januarlønnen. Foto: Kanal 5
- MYE PENGER: Ola-Conny Wallgren har vært ansatt i Gekås Ullared i 20 år. Etter knallsterke resultater i fjor, kan samtlige ansatte nyte ekstra godt av januarlønnen. Foto: Kanal 5 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I ei tid der varehandelen sliter med hyppige konkurser, stort prispress og lave driftsmarginer, kan det enorme lavprisvarehuset Gekås Ullared le hele veien til banken.

I 2019 shoppet handleglade kunder for 5,6 milliarder kroner, noe som er en økning på fire prosent fra året før.

Og når det regner på presten, drypper det som kjent på klokkeren. Ifølge en pressemelding betaler Skandinavias største varehus nå ut en bonus på 13 millioner kroner - et beløp som fordeles mellom de ansatte.

- Mye penger

Det betyr godt nytt for blant andre tv-profil og medarbeider Ola-Conny Wallgren (55).

- Både jeg og mine kolleger er kjempeglade for å ha fått en bonus. Vi er mange som skal ha en bit av den kaka, men pengene gjorde spesielt godt etter julen, sier Wallgren til Børsen og humrer.

55-åringen har ikke lagt en konkret plan for hva han skal bruke bonusen på. For ei tid tilbake overtok trebarnsfaren imidlertid sin avdøde mors gamle hus - som er i behov for modernisering.

DRAMA: Ledelsen ved Gekås i Ullared anslår at det blir stjålet verdier for 50 millioner kroner hvert år. En av de mest kjente profilene, Ola-Conny Wallgren (54), er opprørt over dramaet som nå rulles opp. Video: NTB Scanpix, Marie Røssland. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Det høres kanskje ut som om vi er blitt millionærer, men vi får utbetalt rundt 8000-9000 kroner, noe som i mine øyne er mye penger. Jeg har en del ting som må gjøres i huset, så noe av pengene går kanskje dit. Muligens tar jeg meg en liten ferie til våren, kanskje til Norge?

- Mange nordmenn

I en periode der Ullared tradisjonelt sett leverer svakere salgstall, har januar startet rekordsterkt, mye takket være mildværet. Dersom kjøpetrenden fortsetter, har varehuset anslått en totalomsetning på 210 millioner kroner bare i januar.

- Det har vært et voldsomt trykk av kunder. Folk kommer langveis fra, og mange av dem er fra Norge. Nordmenn er som regel veldig hyggelig. Selv håper vi at trenden fortsetter, slik at vi kanskje kan motta nok en bonus seinere i år, sier han og ler.

Artikkelen fortsetter under:

Satte dagsrekord

Ullared har hatt mye å feire den siste tida. Varehuset har notert flere dagsrekorder, hvor den siste ble registrert lørdag 9. november i fjor. Da handlet kundene for svimlende 41,7 millioner kroner - på én dag.

- Hvilke varer kundene kjøper, avhenger veldig av sesong. Rundt juletider er det som regel julepynt og leker. Om våren er det mange som skaffer seg hagemøbler, om sommeren går det mye i leskende drikker, og ellers er grillutstyr ganske «poppis».

Viktig med belønning

Nylig kunne også Wallgren markere at han har vært ansatt i varehuset i 20 år.

- Da tenkte jeg: «Herregud, hvor har alle åra blitt av?» Jeg ble feiret med kake, og det føltes litt som om jeg skulle gå av med pensjon, men det er heldigvis lenge til. Jeg trives veldig godt på Ullared, og kommer til å bli her fram til jeg må forlate posten, sier han muntert.

Gekås Ullared har om lag 1400 ansatte. Varehussjef og «Ullared»-profil Boris Lennerhov mener det er viktig å sette pris på personalet salget går over all forventning.

- Det er veldig gledelig å kunne premiere medarbeidernes innsats i form av en bonus. Når Gekås går bra, skal det også merkes blant alle dem som jobber her og som sørger for at vi fortsatt kan være framgangsrike, sier Lennerhov i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer