Jubler for Oscar-vinnerens detalj

- Det var fullt og helt en overraskelse, men en herlig en.

BEDRE OG BEDRE: Morsom, spennende, tidvis rå og brutal – og i tillegg er «Parasitt» en film som får deg til å tenke. Og som bare blir bedre jo mer en tenker på det. Foto: Arthaus. Video: Barunson E&A Vis mer
Publisert

Bong Joon Ho ble historisk med filmen «Parasitt» under årets Oscar-utdeling. Aldri tidligere har en film uten engelsk tale vunnet Oscar for beste film, og den sørkoreanske filmen danket ut blant andre Martin Scorsese og Quentin Tarantino.

I kjølvannet av all oppmerksomheten etter triumfen, drypper det også på andre og kanskje mer uventede aktører knyttet til skrekk-komedien.

En liten, men iøyenfallende boks med potetgull, godt skjult i en sekvens i filmen, har vist seg å få store konsekvenser.

Den spesielle boksen tilhører det spanske firmaet Bonilla a la Vista, som i enkelte kretser er kjent for sine halvkilosdunker med potetgull. Sør-Korea er ett av markedene de eksporterer til, og dunkene skal fra før ha hatt en form for kultstatus.

I en alder av 87 år er César Bonilla fortsatt daglig leder for bedriften. Han bekrefter overfor spanske medier at de har måttet doble produksjonen etter at dunken dukket opp i Oscar-vinneren.

Faktisk har nettsalget av potetgullet økt med 150 prosent i to uker, skriver La Vanguardia. Nå må selskapet skaffe flere kollegaer til de rundt 115 ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer