Jubler over grensenyhet

Svenske helsemyndigheter vil droppe krav om coronatest på grensen. Det forslaget får full støtte av Nordby-Ståle.

GLISSENT: Det var relativt tomt på kundeparkeringa ved Nordby shoppingsenter ved Svinesund 14 dager før jula i fjor. Pandemien og restriksjoner ved grensa må ta mye av skylda for det. Foto: Erik Johansen / NTB
GLISSENT: Det var relativt tomt på kundeparkeringa ved Nordby shoppingsenter ved Svinesund 14 dager før jula i fjor. Pandemien og restriksjoner ved grensa må ta mye av skylda for det. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Like før nyttårsaften innførte Sverige nye og strenge coronatiltak ved grensa. Det innebærer blant annet at alle som kommer til landet - også fra Danmark og Norge, og som ikke er svenske statsborgere eller bosatt i Sverige, må avlegge en negativ coronatest som er maks 48 timer gammel.

Testkravet gjelder også for de som er coronavaksinert.

Nå foreslår imidlertid svenske helsemyndigheter at kravet om at nordmenn må vise en negativ coronatest ved innreise til Sverige, bør fjernes.

- Får store konsekvenser

Den nyheten mottas med stor glede og støtte hos senterleder på Nordby Shoppingcenter, Ståle Løvheim.

- Dette er positivt for oss. Hver eneste restriksjon på grensa gjør det tøffere for oss å drifte. Når man fjerner restriksjoner, skjer det motsatte. Vi håper derfor virkelig at den svenske regjeringen tar helsemyndighetenes anmodning til følge, sier Løvheim til Børsen.

Testkravet ga umiddelbare utslag hos et allerede hardt rammet næringsliv på grensa. Trafikken over Svinesund, den største av grenseovergangene, har blitt særlig redusert. Løvheim forteller at omsetningen under fjorårets julehandel var langt unna et normalår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer