Corona:

- Jula er avblåst

Tirsdag kveld la regjeringen fram en rekke nye nasjonale tiltak. Blant annet ble meteren gjeninnført og det vil bli skjenkestopp ved midnatt.

UTFORDRENDE: De siste to åra har vært utfordrende for flere virksomheter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UTFORDRENDE: De siste to åra har vært utfordrende for flere virksomheter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Restauranter og utesteder vil kjenne på innstrammingene og kjøkkensjef hos Nedre Foss Gård i Oslo, Erlend Abouradoine Sætherø forteller at de har merket seg en rekke avbestillinger den siste uka.

- På mandag ble vi vel kanskje møtt med 300-400 avbestillinger. Jula er jo avblåst for vår del. Over halvparten av gjestene er allerede borte, forteller Abouradoine Sætherø til Dagbladet.

De siste to åra har vært utfordrende for en virksomheter og mange har blitt hardt rammet av coronapandemien.

- Dette var tida vi skulle tjene tilbake pengene vi har tapt de siste to åra, men slik blir det ikke.

Som følge av de nye tiltakene har LO-leder Peggy Hessen Følsvik vært tydelig på at det er nødvendig med en lønnsstøtteordning.

- Det er viktig med en sånn ordning dersom det blir varighet med tiltakene. Det hjelper til med at folk kan bli på jobb. Vi slipper et rush med oppsigelser og vi trenger ikke å nærme oss tall som vi ikke vil tilbake til, forteller Følsvik til Dagbladet.

Følsvik mener det er bedre å få på plass en lønnsstøtteordning slik LO alltid har krevd, enn å betale bedriftene for å stenge. Slik kan bedriftene få støtte for å holde folk i jobb, selv om det skulle bli redusert aktivitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.