Julebonus: 40 000
- Vi har vært på knærne

En drøy månedslønn ekstra i desember. - Dette har vi måttet slite for, sier konserntillitsvalgt.

EKSTRA: IKEA deler ut 120 millioner kroner i samlet bonus til sine ansatte nå rett før jul.
EKSTRA: IKEA deler ut 120 millioner kroner i samlet bonus til sine ansatte nå rett før jul. Vis mer
Publisert

IKEA Norge betaler ut millioner i bonus til sine ansatte i disse dager. Pengene skal være på konto før jul.

- Vi har vært gjennom store omstillinger og har virkelig måttet slite de siste to åra. Ofte har det vært for få folk på jobb. Vi har vært på knærne. Folk har virkelig måttet jobbe for denne bonusen, sier konserntillitsvalgt Fawsi Adem i IKEA til Børsen.

Drøy månedslønn

Bonusen tilfaller alle som har jobbet minst seks måneder sammenhengende gjennom 2019. Nærmere 3000 ansatte kan dermed glede seg over en litt usedvanlig julegave fra bedriften, skriver Nettavisen.

Bonusen er på 113 prosent av en månedslønn, ifølge fungerende kommunikasjonssjef Siv E. Egger Westin.

Totalt deler Ikea ut rundt 120 millioner kroner i bonus. Utbetalingen er i snitt på 40 000 kroner, inkludert feriepenger og arbeidsgiveravgift.

- Noe tilbake

Adem sier at hans drøye 1000 medlemmer organisert i LO-forbundet Handel og Kontor først og fremst opplever bonusen som vel fortjent.

- De føler at det er på tide at IKEA setter pris på dem. Det har vært noen tøffe år med flere kutt i personalgoder og økte kantinepriser. Vi er i ferd med å lande det, og snart er vi på plass igjen. Men oppsummert er det godt å få noe tilbake, sier lederen av den største fagforeningen på varehusene.

Står på

Årets bonus er et solid løft fra fjoråret, da IKEA for første gang på mange år opplevde at salget falt.

Selskapet som drifter butikkene, gikk med nærmere 100 millioner kroner i underskudd i forrige regnskapsår. Konsernet bokførte imidlertid et betydelig overskudd innen eiendomsdrift, noe som gjorde at IKEA samlet sett gikk med overskudd, meldte NTB tidligere i høst.

Samtidig ble planer om å åpne nye varehus lagt bort.

Westlin sier at årets bonus kommer som følge av gode resultater.

- Det er takket være våre medarbeidere som står på hver eneste dag. Derfor ønsker vi å gi noe tilbake, og bonusen er en fin måte å gjøre dette på, sier kommunikasjonssjefen til Nettavisen.

Legger ned, åpner nytt

Ikeas lønnsomhet har dalt i Norge de siste ti åra, og konsernet kunngjorde tidligere i høst at kostnadene skal kuttes med 10 prosent her til lands.

Som følge av det, har tre servicesentre blitt lagt ned. Her kunne kundene se produktene og bestille varer, men ikke ta varene hjem som fra en tradisjonell butikk. Samtidig skal det neste år åpnes en ny butikk i Oslo sentrum, ment for planlegging og bestilling.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer