Julebord-bonanza: - Fullt kjør

Julebordsesongen er i gang for fullt. På Wesselstuen i Bergen har de allerede fått bestillinger for neste år.

FULBOOKET: Driftsleder hos Wesselstuen, Remi Grimstad, forteller at de har vært fullbooket for julebord i lang tid. Foto: Privat
FULBOOKET: Driftsleder hos Wesselstuen, Remi Grimstad, forteller at de har vært fullbooket for julebord i lang tid. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Vi er på siste uka nå, så vi driver med å gjøre oss klare, forteller Remi Grimstad, når Dagbladet slår på tråden lørdag.

Grimstad er driftsleder på restauranten Wesselstuen i Bergen, der det nå jobbes for fullt med å varte opp for kveldens gjester.

- I dag kommer nok til å bli den travleste kvelden vi har, vi har rundt 500 booket i dag. Så i dag blir det fullt kjør.

Det var Bergensavisen som først omtalte saken.

- Booket for neste år

Men hvis man ønsker å ha julebord, gjelder det å være tidlig ute, forteller han.

- Vi har vært fullbooket ganske lenge, helgene var tatt allerede i september. Ukedagene pleier å bli booket ei uke eller to i forkant. Særlig nå i desember har det vært veldig bra.

Hos Wesselstuen har folk allerede begynt å planlegge neste års julebord, ifølge Grimstad.

- Det er en god del gjester som allerede har booket bord for neste år, etter at de har vært her og spist. Det må jo være et tegn på god kvalitet, tenker vi.

- Tilbake til normalen

Etter to år med pandemi og restriksjoner, er det godt å ha en normal julebordsesong igjen, sier han.

- Det er deilig å kjenne på at det er fulle hus igjen, etter de åra som har vært. Det er godt å slippe meteravstand og alt det der.

Grimstad tror Wesselstuen nyter godt av sin tradisjonelle meny når julebordsesongen er kommet.

- Vi har en veldig god julebordsesong. Vi har en ganske tradisjonell restaurant, der vi serverer ting som pinnekjøtt, svineribbe, juletallerken og lutefisk. Vi merker at vi har et godt marked for det.