Julegave kan gi skattesmell

Ekspert advarer. Arbeidsgiver må følge nøye med og forholde seg til et komplisert regelverk.

OBS: Arbeidsgivere må passe på flere mulige snubletråder når de gir gaver til sine ansatte. Foto: Vegard Grøtt / NTB
OBS: Arbeidsgivere må passe på flere mulige snubletråder når de gir gaver til sine ansatte. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Reglene for beregning av skatt på gaver i et arbeidsforhold er blitt endret både i 2019 og seinest på nytt igjen i fjor.

Nå advarer økonomirådgiver Espen Øren i Simployer om at det kan lure en skattesmell gjemt bak glanset papir og duften av svibler og nystekt ribbe.

Den viktigste endringen er at den skattefrie grensen er blitt hevet fra 1000 til 5000 kroner, og at det ikke lenger er noe krav om at gavene gis som en generell ordning i bedriften.

Men herfra og helt fram til julekvelden dukker det opp en rekke mulige snubletråder for arbeidsgiverne. Tråkkes det feil, kan arbeidstakerne sitte igjen med en ekstra skatteregning.

Rabatt må nulles

For det første: Skattefrie gaver skal ikke gis som et rent pengebeløp. Derimot kan bedriften gjerne gi gaver i form av redusert fordelsbeskatning på firmabil, fri mobil eller bredbånd, forsikringer og liknende.

Dernest må arbeidsgiver følge meget nøye med dersom gaven(e) er kjøpt inn til rabatterte priser.

- I disse dager bestiller mange gaver til ansatte med god rabatt. Da er det viktig å merke seg at det er markedsprisen, og ikke det du betaler, som avgjør den skattemessige behandlingen av de ansatte, understreker Øren.

FARE: Økonomirådgiver Espen Øren i Simployer forklarer de mange mulige snubletrådene som gavmilde arbeidsgiver må se opp for. Foto: Simployer
FARE: Økonomirådgiver Espen Øren i Simployer forklarer de mange mulige snubletrådene som gavmilde arbeidsgiver må se opp for. Foto: Simployer Vis mer

Med andre ord må arbeidsgiver gjøre en konkret vurdering av hva en vare eller tjeneste vile vært solgt for til en enkeltstående kunde i det åpne markedet. Det er denne prisen - og ikke prisen man eventuelt klarer å forhandle ned - som skal legges til grunn for beregning av skatt.

Avgjørende dato

Og det stopper ikke med dette.

Det er nemlig prisen i markedet på det tidspunktet gaven gis, som er det skattemessige beregningsgrunnlaget.

Sagt med andre ord:

- Dersom arbeidsgiver kjøper inn gaver til de ansatte 20. november og arbeidstakerne mottar gaven 1. desember - ja, så er det markedsprisen 1. desember som skal legges til grunn, forklarer Øren.

- Arbeidsgiver skal altså ikke legge til grunn det de faktisk betaler for gavene, understreker rådgiveren.

Husk påskeegget

En siste snubletråd for gavmilde arbeidsgivere er at de må holde et nøye regnskap gjennom hele året.

- Det er verdt å påpeke at alle gaver som de ansatte får gjennom hele året skal regnes inn i den skattefrie grensen på 5000 kroner. Dette gjelder både gaver den ansatte får fra egen arbeidsgiver, og fra kunder, leverandører og andre forretningsforbindelser, poengterer Øren.

Så inn i gaveregnskapet skal da alt fra sommergaver, julegaver, påskeegg og småpremier fra interne konkurranser telle med, presiserer Simployer-rådgiveren.

- Det kan for være mange smågaver å ta hensyn til for mange ansatte. Det er derfor viktig å ha oversikt over hva de ansatte har fått til enhver tid og hvor mye som er igjen av 5000-kroners potten, avslutter Øren.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer