Andrey Yakunin er dronetiltalt:

- Juridisk feil

Den dronetiltalte Andrey Yakunins forsvarer, John Christian Elden, sier til Børsen at forsvarerne mener at tiltalen er juridisk feil.

IKKE SKYLDIG: Advokat John Christian Elden kommenterer tiltalen mot drone-siktede Andrey Yakunin. Video: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nasjonale statsadvokatembetet har tatt ut tiltale mot 47 år gamle Andrey Yakunin, som ble pågrepet i Hammerfest 17. oktober i år. Yakunin er tiltalt for å ha fløyet drone på Svalbard.

Yakunin er tiltalt for at han «som russisk statsborger har eid og kontrollert et luftfartøy som har landet på, tatt av eller flydd over Norges territorium», heter det i tiltalen.

- Juridisk feil

Yakunins forsvarer, John Christian Elden, sier til Børsen at forsvarerne mener at tiltalen er juridisk feil.

- Han nekter straffskyld, men er glad for at den er nedjustert og at det presiseres at det er turistformål han har hatt. Men han mener det ikke er grunnlag for å ta ut en tiltale, sier Elden og legger til:

- Vi mener den er juridisk feil og at den ikke burde bli tatt ut. Man burde ikke tiltale turister for å ta dronebilder av turistvirksomhet.

Yakunin er både russisk og britisk statsborger, og er sønn av en oligark med påståtte tette bånd til Putin. Andrey Yakunin beskrives på sin side som en slags «minigark» - en forretningsmann med virksomhet i en bransje preget av samrøre mellom politiske beslutningstakere og næringstopper i Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.