Kina

«Juridisk katastrofe»: - Ingen ende i sikte

Kinas myndigheter møter motstand fra innbyggerne som følge av nullsmittestrategien. Håndteringen kan være i strid med landets grunnlov, ifølge kinesisk professor.

HARD HÅNDHEVING: Flere byer i Kina har vært stengt helt eller delvis ned de siste ukene. Det har spesielt gått hardt ut over Shanghai, landets handelssentrum. Foto: Hector Retamal/AFP/NTB
HARD HÅNDHEVING: Flere byer i Kina har vært stengt helt eller delvis ned de siste ukene. Det har spesielt gått hardt ut over Shanghai, landets handelssentrum. Foto: Hector Retamal/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Myndighetene i Kina fører en knallhard nullsmitte-strategi mot coronaviruset, og flere kinesiske byer har vært helt eller delvis nedstengt de siste ukene.

Blant annet er Shanghai, som blir sett på som landets handelssentrum, med verdens største eksporthavn og 25 millioner innbyggere, inne i sin sjette uke med nedstengninger.

Det har ført til kaos i byens store havn, som fører til et sterkt press på globale forsyningskjeder som allerede sliter etter Russlands invasjon av Ukraina.

De strenge restriksjonene skaper nå kraftig uro i byen.

Protesterer mot myndighetene

Ifølge The Guardian har det den siste tida blitt delt en rekke videoer på kinesiske sosiale medier som viser mulige coronapositive mennesker i Shanghai som blir tvunget i karantene med makt.

I noen nabolag skal ett mulig positivt coronatilfelle ha ført til at alle i bygningen ble tvunget til å holde seg innendørs.

Videoene skal ha blitt sensurert av kinesiske myndigheter, men Shanghais innbyggere skal ha fortsatt med å poste dem for å protestere mot nedstengningene og hvordan de blir håndhevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer