Kaffemeny vekker oppsikt: - Latte er jålete

På ei turisthytte midt i hjertet av Jotunheimen finner du trolig landets korteste kaffemeny.

VINTERPERLE: I hjertet av Jotunheimen ligger Gjendebu som er DNTs eldste turisthytte som fortsatt er i drift. Den drives av Lars Åge Hilde - som også står bak en etter hvert berømt kaffemeny. Foto: Lars Åge Hilde
VINTERPERLE: I hjertet av Jotunheimen ligger Gjendebu som er DNTs eldste turisthytte som fortsatt er i drift. Den drives av Lars Åge Hilde - som også står bak en etter hvert berømt kaffemeny. Foto: Lars Åge Hilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Her finner du ikke noe latte, espresso eller mochamacha. Du får fløte eller sukker, da. Hvis du spør, sier driver av turisthytta Gjendebu, Lars Åge Hilde, til Børsen.

På Gjendebu midt i Jotunheimen har de en kaffemeny - kjent som landets korteste - som fra tid til annen går sin runde i sosiale medier. Det skriver Gudbrandsdølen Dagningen, som først omtalte saken.

Mannen bak den etter hvert småberømte menyen er ovennevnte Hilde - som de siste 20 åra har tatt imot turister på det som er DNTs eldste hytte.

- I DNTs formålsparagraf, som Thomas Heftye utformet, heter det blant annet «Lad os gjøre det let og billigt (...)». Tanken er at turisthyttene skal representere et enkelt og naturvennlig friluftsliv. Dette er enkelt, konstaterer Hilde overfor Børsen.

- Jålete

- Hvilke reaksjoner får du fra gjestene på denne kaffemenyen?

- Det er stort sett tommel opp og smil. Kaffe latte er jo helt utenfor det turisthyttekonseptet representerer.

- Har du prøvd kaffe latte?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.