Kalddusj: - Dette er et svik

Uteliv- og serveringsbransjen kommer med desperat nødrop. Snart to år inn i pandemien, råder følelsen av maktesløshet og konkursfrykt.

ROPER VARSKO: Eierne av Jose’s Taco & Quesadilla bar i Oslo frykter at de står overfor konkurs - knappe fire år etter oppstart. De er ikke alene. Foto: Privat
ROPER VARSKO: Eierne av Jose’s Taco & Quesadilla bar i Oslo frykter at de står overfor konkurs - knappe fire år etter oppstart. De er ikke alene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg føler meg nummen, rådvill og tom for energi. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå, sier en nær gråtkvalt Torgeir Ambriz Standal til Børsen.

Som eier og drifter av en liten restaurant i Oslo, Jose’s Taco & Quesadilla bar, sitter Standal med en maktesløs følelse etter regjeringens pressekonferanse tirsdag.

Der ble det lagt fram en rekke forslag til økonomiske hjelpetiltak i kjølvannet av de nye, strenge coronatiltakene.

Ifølge Standal faller hans bedrift så å si fullstendig utenfor krisetiltakene.

- Det som ble lagt fram på pressekonferansen er et stort svik. I mine øyne var det ingen lyspunkt å finne. Det er sjokkerende for meg at politikerne - snart to år inn i pandemien - ikke viser vilje til å ta grep for å sikre at så mange bedrifter som mulig skal overleve.

Konkurs-frykt

- Hva frykter du for din bedrift, dersom det ikke kommer andre hjelpetiltak?

- Det er konkurs. Vi har jobbet hardt for å unngå konkurs i vår, men nå er det helt tomt for penger i kassa. Vi fikk ikke nok tid til å bygge opp en god nok kapital før en ny nedstenging kom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer