Kalddusj for SAS

Det gjeldstyngede flyselskapet SAS er i krise, og Sveriges næringsminister Karl-Petter Thorwaldsson sier staten ikke vil gi mer penger til SAS.

DÅRLIG NYTT: Den svenske regjeringen vil ikke gi mer penger til SAS, som ved siste årsregnskap viste et underskudd på over 6 milliarder kroner. Foto: Shutterstock / NTB
DÅRLIG NYTT: Den svenske regjeringen vil ikke gi mer penger til SAS, som ved siste årsregnskap viste et underskudd på over 6 milliarder kroner. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir kjent på en pressekonferanse tirsdag morgen.

SAS' siste årsregnskap viste et underskudd på over 6 milliarder kroner. Siden har selskapet iverksatt SAS Forward-planen som blant annet dreier seg om å tilpasse flyflåten og personalkostnadene til markedsrealitetene.

- SAS bør forandres for å være langsiktig konkurransedyktig, sier Sveriges næringsminister Karl-Petter Thorwaldsson på pressekonferansen.

Reduserer trolig eierskapet

Sverige eier i dag 21,8 prosent av SAS AB og har de siste åra gitt milliardstøtte til selskapet, men Thorwaldsson sier altså nå nei til tilføre ny kapital til selskapet.

- Regjeringens anbefaling til Riksdagen er at vi er klare til å si ja til at SAS konverterer gjeld til egenkapital, men at vi sier nei til kapitalinnhenting.

Den svenske og den danske staten er hovedeiere i SAS.

Thorwaldsson legger også til at regjeringen trolig vil redusere eierskapet i flyselskapet.

- Nå er det opp til SAS å levere på sin kriseplan, legger han til.

I et forsøk på å redde flyselskapet er det av SAS blitt utviklet en kriseplan, der rundt 20 milliarder svenske kroner i ulike typer lån og leasingavtaler omgjøres til aksjekapital.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer