Regnskap Norge:

Kalddusj: Varsler kjempesmell

Advarer norske bedrifter om fare for inndragning av flere hundre millioner coronakroner: - Åpenbart misforståelser.

ROPER VARSKO: Over 2000 bedrifter risikerer å måtte tilbakebetale coronastøtte som følge av at de ikke har oppfylt kravet om å sende inn bekreftelse fra autorisert regnskapsfører eller revisor, skriver Regnskap Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB
ROPER VARSKO: Over 2000 bedrifter risikerer å måtte tilbakebetale coronastøtte som følge av at de ikke har oppfylt kravet om å sende inn bekreftelse fra autorisert regnskapsfører eller revisor, skriver Regnskap Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Denne bekreftelsen må sendes inn, hvis ikke blir det krav om tilbakebetaling. Det er en formalitet, men en viktig en, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge, til Børsen.

Onsdag varsler bransjeforeningen Regnskap Norge at flere tusen norske bedrifter står i fare for å gå på en økonomisk kjempesmell.

Så mange som 2377 virksomheter risikerer å måtte tilbakebetale coronastøtte på totalt 349 millioner kroner. Bakgrunnen er at de ikke har oppfylt kravet om å sende inn bekreftelse fra autorisert regnskapsfører eller revisor tilknyttet kompensasjonsordning 1, som gjelder fra mars til august 2020.

- Fristen for å sende inn bekreftelse var opprinnelig 31. august. Fristen er imidlertid blitt forskjøvet, men 4. oktober sender Skattedirektoratet en siste purring. Dersom kravet ikke oppfylles, må virksomheten i prinsippet betale tilbake støtten den har fått, sier Aale-Hansen i en pressemelding onsdag.

- Må passe på

Kompensasjonsordningen for næringslivet skulle fungere som en livbøye for å unngå konkurser, oppsigelser og høyere arbeidsledighet i forbindelse med nedstengingen. Målet var å kompensere for noe av inntektsbortfallet virksomhetene hadde - og først og fremst dekke faste kostnader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer