Melkøya-brannen:

Kaller Equinor inn på teppet

Granskingen av Melkøya-brannen utenfor Hammerfest har avdekket alvorlige regelbrudd. Nå kaller Hammerfest-ordføreren Equinor inn på teppet.

ALVORLIG: Brann i Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest har Petroleumstilsynet omtalt som en av de mest alvorlige i norsk petroleumshistorie. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB
ALVORLIG: Brann i Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest har Petroleumstilsynet omtalt som en av de mest alvorlige i norsk petroleumshistorie. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den alvorlige brannen i petroleumsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest fant sted 28. september. Petroleumstilsynet uttalte dagen etter at hendelsen er en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie. Nå er tilsynets granskning av hendelsen ferdig.

- Granskingen har avdekket flere elementer som har, eller kan ha hatt, betydning for at brannen oppsto, opplyser tilsynet.

De opplyser at granskningen har identifisert «alvorlige brudd på regelverket» og peker på mangler innen ledelse og styring, bemanning, risikoanalyser, vedlikehold og oversikt over eksterne beredskapsressurser.

Pålegg også i fjor

Granskingen har resultert i at Equinor pålegges å sikre tilstrekkelig bemanning, kompetanse og formidling av kunnskap og nødvendig informasjon.

Det har også blitt identifisert forbedringspunkter knyttet til loggføring, oppfølging og oversikt.

Også i november ga Petroleumstilsynet et pålegg til Equinor etter brannen. Tilsynet fant da alvorlige regelbrudd om avviksbehandling.

Stengt til oktober

Det ferske pålegget må etterkommes senest ved oppstarten av anlegget. Planen om å etterkomme påleggene skal presenteres for Petroleumstilsynet innen 1. juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.