DNT:

Kaller Freia-eier inn på teppet

Den norske turistforening (DNT) har samarbeidet med Freia og eierselskapet Mondelez i en årrekke. Nå krever de Russland-svar av sjokoladekjempens toppledelse.

FJERNET: Kvikk Lunsj er allerede fjernet fra SAS' flygninger etter at Mondelez i slutten av mai havnet på Ukrainas svarteliste. Nå vurderer flere å følge SAS' eksempel. Foto: Fredrik Hagen / NTB Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB
FJERNET: Kvikk Lunsj er allerede fjernet fra SAS' flygninger etter at Mondelez i slutten av mai havnet på Ukrainas svarteliste. Nå vurderer flere å følge SAS' eksempel. Foto: Fredrik Hagen / NTB Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske turistforening (DNT) har kalt ledelsen i Mondelez' norske filial inn på teppet for å forklare seg om selskapets virksomhet i Russland.

Der vil de også diskutere det videre samarbeidet mellom sjokoladegiganten og friluftlivsorganisasjonen.

- DNT tar sterk avstand fra Russlands angrepskrig mot Ukraina, og vi forventer at våre samarbeidspartnere støtter opp om grunnleggende verdier som demokrati, fred og folkeretten, sier Andreas Blaauw-Hval, pressekontakt i DNT, til Børsen.

DNT og Freia har samarbeidet helt siden 1960-tallet. Nå virker veien videre usikker.

- DNTs generalsekretær har i dag bedt ledelsen i Mondelez sin norske filial om et møte om Mondelez sin virksomhet i Russland, og vårt samarbeid videre, fortsetter han.

DNT er Norges største friluftlivsorganisasjon med over 300 000 medlemmer. Freias Kvikk Lunsj er på sin side kjent som hele Norges tursjokolade, og en klar påskefavoritt hos mange.

Kuttes av flere

Det har gått to uker siden det ble kjent at Ukraina hadde svartelistet matvarekonsernet Modelez, som blant annet eier Freia, Marabou og Daim. Ukraina anklager selskapet for å bidra til Russlands krigskasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer