Strømkrisa:

Kaller inn til pressekonferanse:
«Ekstraordinært»

Regjeringen legger fram sin plan for strømstøtte til næringslivet klokka 10 fredag.

KALLER INN: Statsminister Jonas Gahr Støre møter pressen etter å ha invitert representanter fra selskapene Equinor, Aker BP og Vår Energi til et møte om energikrisen i Europa. Foto: Javad Parsa / NTB
KALLER INN: Statsminister Jonas Gahr Støre møter pressen etter å ha invitert representanter fra selskapene Equinor, Aker BP og Vår Energi til et møte om energikrisen i Europa. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter regjeringen fredag morgen. Næringsminister Jan Christian Vestre og partene i arbeidslivet deltar på pressekonferansen.

Regjeringen har jobbet tett opp mot hovedorganisasjonene i næringslivet LO, NHO og Virke for å få på plass en strømstøtteordning til bedrifter som er rammet av de høye prisene.

Flere bedrifter frykter at de enorme strømregningene kan føre til at de går konkurs eller må permittere ansatte. Regjeringen har fått kritikk fra flere hold for at det har tatt tid å få på plass en løsning, og tidligere i uka ba Virke regjeringen få fortgang i prosessen.

VG skrev torsdag at regjeringen har åpnet for et kompromiss om en begrenset strømstøtteordning. Etter det NTB kjenner til, er en ordning med søkbar direktestøtte til bedrifter som sliter særlig tungt med strømprisene, blitt diskutert denne uka.

Dagbladet har tidligere erfart at regjeringen har jobbet med å få til en ordning hvor bedrifter som sliter særlig tungt med strømprisene kan søke om direktestte.

Regjeringen har også vurdert å stryke støtteordninger som allerede er på plass i dag - for å unngå å skape et næringsliv for er for avhengig av statlige støttemidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer