Erna Solberg:

Kalles inn på teppet

Tidligere statsminister Erna Solberg vil få spørsmål om sin egen habilitet og ektemannens aksjekjøp når hun møter i kontrollkomiteens høring.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hun må svare på om hun har vært inhabil i noen saker i forbindelse med ektemannens aksjehandler, sier Rødts Seher Aydar til NTB.

Hun vil også vite om Solberg har skaffet seg fullstendig oversikt over Sindre Finnes' aksjekjøp, slik hun har plikt til.

På spørsmål om hun tror at Solberg kan ha begått samme feil som Anniken Huitfeldt, svarer Aydar:

- Det er bare Erna Solberg som kan svare på det.

Til Børsen sier Aydar at at likhetstrekkene er flere, mellom de to sakene.

- Hun høres mer og mer ut som Huitfeldt. Nå sier hun «- Jeg visste ikke om omfanget», det er samme som Huitfeldt sa. Vi må komme til bunns i begge eller alle sakene, sier hun.

Aydar legger til at kontrollhøringen blir i starten av november.

- Da har Solberg satt av tid til å komme og svare. Jeg håper hun bidrar til full åpenhet og legger alle kortene på bordet. Men jeg forventer at hun informerer offentligheten lenge før kontrollhøringen. Det har offentlig interesse om hun har brutt habilitetsreglene.

- Dere behandler nå to saker om ektemenn som har handlet aksjer. Skaper den ene presedens for den andre?

- Vi kan ikke behandle folk ulikt. Vi håper dette bidrar til at vi ikke ser de samme tendensene til en politikerklasse som har oppført seg på en måte som jeg mener undergraver demokratiet.

Sindre Finnes handlet aksjer i samme selskap 72 ganger på ett år da Erna Solberg var statsminister. Dette svarer Solberg nå. Reporter: Amalie Bernhus Årtun. Video: Jostein Sletten Vis mer

Pressesjef i Høyre, Cato Husabø Fossen, viser overfor Børsen til Solbergs tidligere uttalelser til mediene om saken.

På spørsmål om Solberg har skaffet seg fullstendig oversikt over aksjekjøpene, sier han at de ikke har noen kommentar til det før oversikten fra Finnes ligger klar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer