Kalt inn på teppet: - Alvorlig

Riksmekler Mats Ruland opplyser til Børsen at han kalte inn LO- og NHO-lederne til oppvaskmøte etter lekkasje-bråk mandag.

KALT INN: LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid var hos riksmekleren mandag etter lekkasje-bråk. Foto: Terje Pedersen / NTB
KALT INN: LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid var hos riksmekleren mandag etter lekkasje-bråk. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er full isfront mellom NHO og LO etter bruddet i lønnsoppgjøret. LO-leder Peggy Hessen Følsvik har blant annet hevdet at arbeidsgiversiden har brutt taushetsplikten ved å lekke enkelttall i forhandlingene.

NHO har på sin side avvist påstandene blankt.

I kjølvannet av lekkasje-spliden kalte riksmekler Mats Ruland topplederne inn på teppet mandag. Det opplyser han til Børsen.

- Jeg kalte inn lederne i henholdsvis LO og NHO til et kort og alvorlig møte i går, der ett av temaene var taushetsplikten. Jeg understreket viktigheten av at partene respekterer denne.

Bakteppet er at flere medier mandag omtalte tall fra skissen som riksmekleren har lagt fram for partene.

- LO og NHO har bekreftet at de vil respektere taushetsplikten. Utover dette kan jeg ikke kommentere innholdet i møtet, fortsetter Ruland.

- Streiken trappes opp fredag, blir det aktuelt å kalle inn partene til mekling før den tid?

- Per nå er det ikke planlagt nye møter mellom partene. For at det skal bli aktuelt for meg å kalle inn, må partene være innstilt på å endre posisjon. Uteblir signalene om dette, er det ikke grunnlag for å kalle inn. Men jeg kommer til å ha kontakt med partene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.