Kan åpne slusene for flyselskapene

Fremskrittspartiet prøvde og prøvde å få inn en kompensasjonsordning for luftfarten, men det beste de fikk gjennom var at regjeringen skal komme tilbake til Stortinget på nyåret. Det kan åpne opp for milliarder i støtte til luftfarten.

PÅ BAKKEN: Omsetningsfallet i norsk luftfart har vært på 15 milliarder i 2020. Nå har bransjen håp om å få kompensert noe av omsetningsfallet for neste år. Foto: Vidar Ruud / NTB
PÅ BAKKEN: Omsetningsfallet i norsk luftfart har vært på 15 milliarder i 2020. Nå har bransjen håp om å få kompensert noe av omsetningsfallet for neste år. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre ble i kveld enige om en ny krisepakke for et coronarammet næringsliv. Men som Dagbladet meldte tidligere i dag inneholder ikke pakken en særlig støtte til luftfarten.

Les alt om den nye krisepakken her: Økes med 4,4 milliarder.

I stedet får luftfarten fortsatt lavmoms på 6 prosent første halvår i 2021 og flypassasjeravgiften gjør ikke noe comeback i hele 2021. Krisepakken inneholder også en økning av statens kjøp av flyruter til to milliarder kroner i 2021.

- Det er absolutt et godt steg i riktig retning. Her har Frp bidratt til å få prosessen på sporet igjen. Vi er ikke i mål, men det er et viktig bidrag at man får tilpasset disse avgiftene fra nyttår, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til Dagbladet.

Norwegian er også glad for tiltakene som nå kommer, selv om det ikke er nok for selskapet.

- Vi er glade for at fritaket for flypassasjeravgiften videreføres ut hele 2021. Samtidig har vi vært tydelige på at Norwegian er avhengig av mer støtte for å opprettholde driften gjennom coronakrisen, og slik sikre norske arbeidsplasser og konkurransen i det norske markedet, sier talsperson Christer Baardsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer