Kan åpne slusene for flyselskapene

Fremskrittspartiet prøvde og prøvde å få inn en kompensasjonsordning for luftfarten, men det beste de fikk gjennom var at regjeringen skal komme tilbake til Stortinget på nyåret. Det kan åpne opp for milliarder i støtte til luftfarten.

PÅ BAKKEN: Omsetningsfallet i norsk luftfart har vært på 15 milliarder i 2020. Nå har bransjen håp om å få kompensert noe av omsetningsfallet for neste år. Foto: Vidar Ruud / NTB
PÅ BAKKEN: Omsetningsfallet i norsk luftfart har vært på 15 milliarder i 2020. Nå har bransjen håp om å få kompensert noe av omsetningsfallet for neste år. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre ble i kveld enige om en ny krisepakke for et coronarammet næringsliv. Men som Dagbladet meldte tidligere i dag inneholder ikke pakken en særlig støtte til luftfarten.

Les alt om den nye krisepakken her: Økes med 4,4 milliarder.

I stedet får luftfarten fortsatt lavmoms på 6 prosent første halvår i 2021 og flypassasjeravgiften gjør ikke noe comeback i hele 2021. Krisepakken inneholder også en økning av statens kjøp av flyruter til to milliarder kroner i 2021.

- Det er absolutt et godt steg i riktig retning. Her har Frp bidratt til å få prosessen på sporet igjen. Vi er ikke i mål, men det er et viktig bidrag at man får tilpasset disse avgiftene fra nyttår, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til Dagbladet.

Norwegian er også glad for tiltakene som nå kommer, selv om det ikke er nok for selskapet.

- Vi er glade for at fritaket for flypassasjeravgiften videreføres ut hele 2021. Samtidig har vi vært tydelige på at Norwegian er avhengig av mer støtte for å opprettholde driften gjennom coronakrisen, og slik sikre norske arbeidsplasser og konkurransen i det norske markedet, sier talsperson Christer Baardsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.